Susan Törnqvist

Hemligheterna ni inte vill missa!!

Hej bästa,

Alltså WOW! Det är helt galet tack snälla ni, så roligt att ni uppskattade mitt inlägg där ni fick kolla in i mitt badrumsskåp.

Jag har fått så otroligt många frågor från er. Helt galet roligt. Tyvärr helt omöjligt att svara på alla så jag kommer försöka samla hudvård här på bloggen 1 gång/vecka framöver så vi kan beta av en del. Ni kommer även få chansen att ställa alla era frågor ni har med, passa på antingen här eller på insta♥️. Vad tror ni om det?!

Många frågar hur det kommer sig att jag kan så mycket och hur det började för mig. Jag har aldrig haft någon riktig problem hy men jag har haft problem med plitor, porer & orenheter jag med. Aldrig någon acne men ingen bra / problemfri hy. Så för mig började det så & tillslut tyckte jag det var så kul. När man ser resultat och skillnad. Önskar jag hade någon bild att visa.

Men tyvärr så har jag inga snabba genvägar att ge er, jag har ingen lösning på en rengöring & en kräm som löser allt. Jag önskar, men det kräver ibland effektiva behandlingar, kost & vitaminer samt en hudvårdsrutin i flera steg. Jag har en tålig hy vilket gör att jag klarar av att kombinera olika syror & olika märken. Man får helt enkelt ha uthållighet & vänja huden steg för steg.

MEN det finns några produkter eller iaf ingredienser som boostar varandra, som gör att man får maximal effekt produkterna man använder. Men jag vill återigen poängtera hur viktigt det är att VÄNJA in huden. Jag har hållt på med syror & exfoliering i år.

Här ser ni den nakna, osminkade & ofiltrerade sanningen på min hy. Här har jag precis haft en tre stegs raket med masker för att boosta hyn lite extra.


Först lite kort info om syror. Kanske har ni hört det innan AHA, BHA & PHA, salicylsyra, glykolsyra, mjölksyra osv… Men vad är egentligen vad & vilket är bäst mot vilket samt i vilken ordning?!

BHA syra: Är oljelöslig och här finns så Salicylsyra. Denna syra är bra mot porer, orenheter. Denna syra jobba ytligt och är därav skonsam mot huden. Den är även antiinflammatorisk och öppnar upp huden för AHA syran.

AHA syra: Innehåller små molekyler eller det beror på vilken AHA syra man väljer men dessa syror tränger djupare ner i huden än BHA syra. Jobbar effektivt och djupgående. Här finner vi syror som Glykolsyra, mandelsyra & mjölksyra. Här är glykolsyran ”starkast” minst molekyler som jobbar på djupet. Alla dessa syror är tuffa rengörande som återfuktar rejält. Men dessa syror kan även om man jobbar för tufft i början irritera huden. Perfekt för en torr hy då dessa verkligen återfuktar på djupet.

PHA syra: Är effektiv men samtidigt skonsammare än AHA syran. Den passar alla hudtyper & är en vattenlösligsyra. Denna syra är även en grym super antioxidant som ger massa lyster.

Här ser ni tre produkter i ovanstående kategorier. Pixi glow peel pads innehåller glykolsyra dvs AHA syra. Lotion P50 är kändis favoriten som innehåller alla tre ovanstående syror & sen Paulas Choice 2% BHA syra. Alla tre grymma!!


Vilka produkter boostar då varandra?!

– Har man en oren hy så använd en kombo av alla syror dvs AHA, BHA & PHA. Retinol dvs A-vitamin är även fantastiskt bra mot orenheter & acne. Man får extra bra effekt av sin retinol om man kombinerar denna med AHA syra. Däremot så kan retinol irritera huden i början, den kan börja fjälla. Så ett hett tips är att fuktboosta samtidigt . Squaleen är en olja som verkligen boostar med fukt. Så addera den i din hudvård för glow & fukt. Ett tips är ju att dutta detta på en beautybländer antingen före eller efter lagd makeup för fukt & glow!

– Retinol (a-vitamin) är även fantastiskt bra för linjer & rynkor. Bästa & mest effektiva ingrediensen mot just ålderstecken. Boosta effekten av denna på samma sätt som det står ovan. Retinol finns både i kräm & serum. Rekommenderar dock ett serum då dessa är mest effektiva! Retinol är även känsligt mot solljus & gör huden känsligare mot solljus så används på natten & med försiktighet på sommaren.

– C-vitamin även kallat askorbinsyra är perfekt att motverka en ojämn & glåmig hy. Dvs en räddare för vinter hyn. Den jämnar ut hudtonen & ger lyster, den är en grym antioxidant som är extra bra mot att motverka nedbrytning av hyn. Den boostar även kollagen, ja ni fattar en grym produkt i badrumsskåpet. Denna vitamin är bäst i serum. C-vitamin är perfekt i hop med alla ovanstående syror och får en extra boost av E-vitamin. Tänk på att vara försiktig med C-vitamin om du har orenheter i huden. Men en grym kombo då är C-vitamin, Syror & a-vitamin. Då används c-vitamin på dagen och a-vitamin på natten.

Hjälp vilket långt inlägg. Vet ni jag tror vi pausar där och så tar vi helt enkelt ett inlägg till:) så ni orkar läsa, för vi har fler grymma ingredienser att bocka av och masker. Masker har ni verkligen frågat om så det kommer:) Sen har vi Bland annat B-vitaminer som B5 & Nicinamid (B3). Ja ni fattar,. Haha.. Men det ni kort ska veta om just B-vitamin är att dom är grymma mot fuktfattighy & vidgande porer. Åh denna godisbutik!!

Jag kan säga att alla dessa nämnda syror och vitaminer ingår i min dagliga hudvårdsrutin och jag är lika noga morgon som kväll. För det finns inga genvägar. Jag vill även tipsa om några vitaminer som är bra att äta för en fin hy: Zink & B5(panethonsyra). Älskar!!

TÄNK PÅ: Jag tycker verkligen att ni ska satsa på produkter med rätt ingredienser istället för ett specifikt ”dyrt” märke. Ingredienserna säger mer än märket vill jag personligen påstå. Skincity är ett av mina bästa ställen att handla hudvård på. Så kolla in deras hemsida med massa grymma produkter i olika prisklasser och dom har även hudterapeuter som hjälper dig om du behöver!

Kramar 💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Justina

    Mycket bra inlägg. Skulle vara trevligt att du la upp dina rutiner för morgon och kväll. Jag undrat bla hur du kombinerat P50 och PC:s BHA lotion. Om du använder den ena på morgonen och andra på kvällen. Har själv PC:s men känner att jag skulle behöva något mer för oren hy.

    Tack

  2. Sara

    Tack för denna info! Det är en djungel när man är ny på sånt. En fega, kan man använda alla typer av syror osv under en graviditet (är själv gravid) eller är det något man ska undvika?