Susan Törnqvist

Gick vattnet?!

Hej bästa,

Vecka 34 nu och för två dagar sen trodde jag nog inte det skulle bli mer än så i den här graviditeten.

Det började efter lunch, precis efter massa gråt & tårar av mig hemma (ska berätta varför en annan dag) men när jag lugnat mig & D samt min svärfar satt sig i bilen för att åka på jobb i Tyskland. Kände att satan vad är det som händer, men som kom vårt städ & jag åkte för att göra lite ärenden & jobb. Kändes jobbigt, tungt, massa tryck & sammandragningar. Hämtade tjejerna och åkte hem till min fina vän M & lekte med hennes små. Så mysigt!

Nu kunde jag typ inte stå still, det tryckte på, det gjorde ont och kändes som om huvudet redan va på väg ut. Magen var riktigt låg med. Tilda frågade flera gånger om det va så att vi skulle åka in men det kändes ändå inte som värkar. Efter några timmar åkte jag & tjejerna hem, messade D & Sa åt Tilda att ha på mobilen, för om något hände så skulle hon få följa med till BB.

Ja ni fattar, det kändes inte alls som vanligt. Fick nån panik när jag kom hem & kände jag har inte ens tvättat kläderna eller packat nån väska. In med allt i maskinen, försöka ge tjejerna middag och samtidigt inte visa dom att det var något konstigt.

Trycket fortsatte och när mini hade somnat & jag gick in för att göra mig i ordning i badrummet så slutade det inte rinna. Ja ni fattar, haha. Det tryckte på och rann, messade Tilda & kände vad är detta, är det mitt vatten som gått?! Jag va ändå lugn men fick såklart lite känslor av kanske inte just nu?! Samtidigt som jag med tänkte, ingen av tjejerna har kommit såhär tidigt så det vore ju så märkligt om lillebror skulle göra det…

Hade en lång sms konversation med Tilda, alltså tacksamheten att ha en sån fin vän! Ja ni fattar, underbart!!♥️

Bestämde mig iaf för att gå & lägga T samt avvakta vad som händer. Förberedde mamma på att komma och hade Tilda på tråden, D lite smått oroligt på vad som hände hemma från Tyskland. Då hade det gjort ont, känts konstigt, varit sammandragningar och tryck sen runt 13. Så ja jag va lite orolig över att det faktiskt ändå va på G. Jag har ju ändå klarat dom första 10cm väldigt smärtfritt, i sömnen tom och snabbt innan. Så jag kan inte säga att jag svart på vitt vet exakt hur det känns, inte förens det är 10 cm öppet & verkligen dags att föda🙈

Beslutade iaf att försöka sova och se vad som hände och tänkte att så länge det inte gör ondare är det nog lugnt.

Så var det ju med, ett falskt alarm som höll i sig även igår men ingen lillebror som kommit än:) vet fortfarande helt ärligt inte om det va nått vatten eller vad det va som rann. Haha.. för det kom så stötvis ihop med trycket. Men men.. skönt att det inte va skarpt läge iaf:) Vecka 34 hade känts lite tidigt. Vore glad om du lilla lillebror stannade inne tills Februari iaf. Vi får helt enkelt se.

Men har ni varit med om det, att något av era barn tittat ut mycket tidigare än det / dom andra? För mig skulle det kännas så konstigt att han skulle titta ut så mycket tidigare än tjejerna, men det kanske är fullt normalt?! Vad har ni för erfarenheter? Tredje barnet men jag känner mig ändå lite förvirrad haha.

Kramar♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Nu vet jag inte vad som hänt sedan du skrev här, men hade jag varit du hade jag åkt in för att kolla om det var vattnet som gick! Om det var det måste man stats igång 48 timmar efter om förlossningen inte satt igång själv.

 2. Maria

  Åkte in förra söndagen för att vi trodde kanske vattnet hade gått. Dock kände jag inget mer än att det rann utan att jag kunde kontrollera något. Vi pkte in. Barnmorskan trodde också det var vattnet men sen vid undersökning och ultraljud verkade det inte vara det ändå utan jag hade nog bara kissat på mig hut märkligt det än är att man gör det utan att känna något alls! Hur som så borde du åka in och kollla. Om det är vattnet bör du nog bli inlagd och hålla koll på infektion❤️

 3. Maria

  Åkte in förra söndagen för att vi trodde kanske vattnet hade gått. Dock kände jag inget mer än att det rann utan att jag kunde kontrollera något. Vi pkte in. Barnmorskan trodde också det var vattnet men sen vid undersökning och ultraljud verkade det inte vara det ändå utan jag hade nog bara kissat på mig hut märkligt det än är att man gör det utan att känna något alls! Hur som så borde du åka in och kollla. Om det är vattnet bör du nog bli inlagd och hålla koll på infektion❤️

 4. Elena

  Jag tror att ditt vatten har börjat sippra. Det får man inte gå med utan att kolla upp att allt är ok. Jag känner igen mig med min ena graviditet när det kändes så. Förnekade att det va ngt och efter dag tre fick jag komma in till BB. Dagen efter sattes jag igång. Sen kom bäbis. Jag hade iofs gått över tiden men ändå! Jag skulle råda att du kollar upp det. Kanske du redan gjort förståss!

 5. Linda Haugland

  Låter så konstigt men lägg en kökshandduk i trosan🤔 fostervatten går igenom handduken. Blir den genomvåt ( man ska vika den dubbel några ggr ) så är det fostervatten. Det tipsade de mig på förlossningen. Bra tips ändå😃 Lycka Till

 6. Linda

  Låter så konstigt men lägg en kökshandduk i trosan🤔 fostervatten går igenom handduken. Blir den genomvåt ( man ska vika den dubbel några ggr ) så är det fostervatten. Det tipsade de mig på förlossningen. Bra tips ändå😃 Lycka Till