Susan Törnqvist

Igångsättning eller inte?!

Hej fina,

Äntligen helg igen & snart tillbaka till rutiner igen. Visst är det underbart med ledighet och jullov men det ska samtidigt bli skönt att komma in i rutinerna igen.

Igår var jag hos läkaren igen, hos mödravården. Gjorde UL, tog lite prover, pratade om igångsättning & illamående.

Fick göra ett UL för att jag haft det där konstiga onda i magen, som känts obehagligt & annorlunda än tidigare. Allt med lillebror såg jättebra ut. Det lilla hjärtat slog fint och moderkakan låg högt och han hade fint med fostervatten. Så häftigt att se hur stor ha än blivit sen RUL. Då kunde man ju se hela kroppen i en bild, nu var det mer en kroppsdel i taget. Lika svårt att fatta varje gång hur dom får plats där inne i magen. Helt galet ju! Lillebror låg faktiskt redan med huvudet ner, inte fixerad med neråt vilket hon då trodde kunde påverka så att jag fick ont & mer sammandragningar. Då det tyngsta nu ligger neråt. Väldigt skönt iaf att allt var bra & att det onda jag känt var helt normalt & inte berodde på nått konstigt, alltid det man blir orolig för. Det är faktiskt det viktigaste av allt!

Det jag fick ta prover på var ketoner. Om kroppen får i sig tillräcklig med vätska & näring trotts mitt illamående & kräkningar. Värdena va bra så trotts att det är jobbigt så ligger inte kroppen i något svält läge eller i någon vätskebrist eller liknande. Också otroligt skönt att veta.

Så summa kardemumma så må det vara tufft & en påfrestande graviditet med illamående & smärta i fogar men inget som är medicinskt farligt och det är jag så otroligt otroligt tacksam för♥️🙏🏼

Igångsättningen då?!

Ja vi pratade om den och gick även igenom journalerna från mina tidigare förlossningar. Läs om dom HÄR om du vill veta mer:) Hon sa att eftersom jag redan blivit igångsatt en gång som gick väldigt bra & även snabbt när det väl satte igång & att jag är omföderska så bedöms risken för en igångsättning som dålig utan det är större risker för ex kejsarsnitt vid en första förlossning. Så hon sa att min BM kunde boka in en tid för en bedömning på förlossningen när vi börjar närma oss. Hon vågade inte lova i vilken vecka ännu utan det får tiden avgöra men hon kunde lova mig att jag skulle slippa gå över utan senast i v39 skulle jag då bli igångsatt. Men som sagt det finns ju risk att det drar igång av sig själv innan dess med. Vi får helt enkelt se men det lutar åt en liten februari bebis iaf. Som längst är det ca 8v kvar & som kortast ca 5 v kvar om kroppen inte vill något annat.

Imorgon fyller min älskade Thyra 5 år. Det är alltså då hela 5 år sedan jag blev mamma. Vart tar tiden vägen?! 5 år, hon som har ett hjärta av guld, är så omtänksam, kärleksfull & snäll. Klok, smart & så otroligt mån om hur alla mår. Så stolt över att få vara mamma till just henne! Att snart också ha tre sånna här små godingar i familjen, lyckos oss ändå!

Kram på er darlings♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.