Susan Törnqvist

Uppdatering Vecka 31 – dagens besök hos MVC

Hej bästa,

Mår ni bra?

Söta ni är som skickar så mycket kärlek när jag är hos BM♥️ Ni är ju så galet underbara!!

Idag stod ett vanligt rutin besök på agendan, prata med min Barnmorska, kolla värden, mäta magen, vikt & lyssna på hjärtljuden.

Att jag inte mår speciellt bra i den här graviditeten eller egentligen inte i nån av mina tidigare graviditeter heller men denna är värst, det har ju varit rätt tydligt för både er och för alla hos mödravården. Så redan sist när jag var där precis innan resan till Kanarieöarna så pratade vi om att jag vid v37 kommer att ha nått min gräns för vad jag klarar av både fysiskt & psykiskt. Att vi redan då ska försöka boka in en läkartid hos på förlossningen för en ev igångsättning. Detta har ju varit fallet för mig båda graviditeterna innan med, med Thyra gick vattnet samma natt som jag hade min tid och med Thelmis blev jag igångsatt.

Så även idag pratade vi om detta och att vi redan vid mitt läkarbesök nästa vecka ska försöka få bokat in just den tiden hos förlossningen runt v 37. Hur mysigt det än hade varit att får en bebis i början på Mars när tjejerna är födda i dec & Jan så ska jag erkänna att jag verkligen inte hoppas på nått annat just nu än att faktiskt få bli igångsatt i v37. För det är riktigt påfrestande att må såhär både för kropp & knopp. Jag känner mig helt matt & slut, så jag håller faktiskt alla mina tummar att detta faktiskt går igenom. Jag ska iaf kämpa allt vad jag kan.

Hjärtljuden på lillebror var bra och han verkar må bra där inne i magen. Tillskillnad från mamman, haha🙈 Magen är fortfarande normal men i jämförelse med mina tidigare graviditeter verkligen minst denna gången. Vilket också känns så konstigt när alla säger att man blir större för varje barn, för mig har det varit helt tvärtom mindre för varje graviditet och gått upp mindre varje gång. Så olika det är ändå när kroppen är den samma. Vikten sen sist dvs 3,5 v sen va +-0 typ 0,2 kg mindre idag men så obetydlig skillnad. Har nog inte hänt i någon av dom tidigare graviditeterna att jag inte gått upp något så här långt in på en graviditet. Har ni varit med om det?!

Värdena har stabiliserats så dom hemska järntabletterna gör äntligen skillnad. Man blir ju helt kass i magen av dom men om järnvärdet blir bättre och stabilare så är det faktiskt nånstans ändå värt det. Precis som jag vet att den belöningen vi får om förhoppningsvis 6-7v också kommer vara så värd varenda dag av illamående, smärta i fogar & kräkningar. Det är ju trotts allt tillfälligt.

I övrigt känns v31 ändå som ett skönt steg in i rätt riktning och bara sista veckorna kvar. Det är nog det bästa, att det snart är färdigt. Samtidigt är detta sista gången så frågan är om jag ska försöka njuta lite, fast samtidigt njuta av vad?! Konstant illamående, foglossningar och allt annat som Hör till?! Hahaha. Det är ju mysigt när man känner rörelserna även om det märks att det nu är galet trångt. Man ser tydligt när det trycks ut en liten fot eller hand och ser precis hur han ligger. Så häftigt, Daniel tycker fortfarande tredje graviditeten in att det är läskigt, att det är som en Alien. Haha han tycker det ser så läskigt ut. Jag bara skrattar & kan inte alls förstå hur han efter tredje barnet fortfarande tycker det är så Obehagligt…

På namnfronten står det forfarande still, helt still. Vi kan inte enas & jag anser någonstans att jag borde ha veto men där är inte D riktigt med mig på noterna. Säger ju det han kommer bli namnlös, stackas liten.

Det jag saknar mest är nog kläder eller iaf byxor. Eller att få knäppt mina byxor. Jag kan fortfarande använda mina byxor utan att knäppa knappen utan iaf använda det berömda toffs tricket, men det är ju inte super bekvämt så jag bor typ i leggings. Överdelar fungerar det mesta & Jag äger faktiskt inte ett gravidplagg i min garderob men att få kläderna att sitta som innan, åh det saknar jag. Bara nu att tänka på vad man ska ha på Sig på nyår utan att känna sig som en heffaklump🙈 Det spelar ingen roll om jag rent viktmässigt inte är jättestor eller om magen inte heller är stor, man känner sig ändå helt enorm🙈 eller jag gör det, jag tycker ju som Ni vet inte riktigt helt hundra om den här magen, den lilla som ligger i såklart men inte själva magen. Nån som ändå förstår vad jag menar?

I övrigt så hoppas jag sista tiden hår fort och att läkarbesöket i nästa vecka går bra. Snälla håll tummarna!♥️

Kram på er darlings 💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sarah

    Jag gick ner 5 kg med nummer 1, 10 kg ed nummer 2 och 5 kg med nummer 3. Första gången för jag mådde så bra och ledande så hälsosamt och de andra två pga illamående. Men jag gick upp allt igen efteråt😂😂😂

  2. Caroline Isenborg

    Ät järntabletterna Innate istället för dom från apoteket. Dom innehåller bättre järn och gör inte magen hård och illamående.

  3. Sandy

    Heja dig! Hoppas du blir igångsatt! Förstår helt och hållet vad du menar, känner exakt samma kring kroppen och magen. Mysigt att känns bebisen därinne men i övrigt är det inte så kul att vara gravid.