Susan Törnqvist

Skapa minnen

Hej darlings,

Då var en ljuvlig & underbar vecka i varma Gran Canaria över. Vi har trotts lite sjukt haft en magisk vecka men världens bästa vänner💕 Nu direkt från närmare 30 grader och sol till 15 minus & snö ett par dagar innan vi landar hemma igen för full jul!

Något som jag blivit överöst av frågor kring denna veckan är kamera & objektiv. Vad jag använder & rekommenderar. För mig har foto gått från nått som jag alltid tog med mobilen till något jag älskar och ser som en så kreativ process. Det är inte ofta bilderna är från min mobil lägre men jag tycker verkligen att dom nya mobilerna har superbra kameror som är jättebra att börja med. När man sen inte känner att ljus/funktion/effekter räcker till med enbart mobil så kan man byta:)

Ett bra första steg innan man går på en fullformats systemkamera så finns ju kompakt systemkamera. Då har jag använt Olympus Pen PL9. En lätt och smidig kamera där man kan justera både ljus och fokus enkelt med touch skärm. Här rekommenderar jag att komplettera det vanliga zoomobjektivet med minst ett fast objektiv, ett fast 45mm samt ett fast vidvinkel objektiv kan vara bra investeringar till denna kamera.

Den kamera jag personligen fotar mest med är en Canon systemkamera, en 5D & min egna Canon 6D markt 2. Jag har ett fast 50mm objektiv, ett fast 35mm vindvinkelobjektiv & även ett 24-70mm zoomobjektiv. Dessa två är fullformatskameror, vilket gör att dom inte alls är lika smidiga som en kompaktsystemkamera men bilderna blir också helt andra.

Men som sagt det beror lite på vad man är ute efter och vad ens behov är. Jag tycker bilder är så otroligt roligt som sagt så jag tycker om en fullformatskamera för att begränsningarna inte är så många:) Men låt behovet och kreativiteten styra är mitt tips:) Både mobil, kompaktsystem kamera & systemkameror är alla bra alternativ:)

Så hoppas ni känner att jag besvarat frågan om kamera och objektiv 🙂

Vad brukar ni fota med?

Kramar💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.