Susan Törnqvist

Att lyckas med juldukningen

Hej bästa!

Att lyckas med juldukningen eller ja alla dukningar den här högtiden är inte alltid helt enkelt. Jag vet att ni är många dom vill att jag ske dela mina tips som jag delade på Arkaden för er här med. Så det ska ni såklart få nu:)

Julen är ju verkligen en tid för att samlas & umgås. Mycket av detta sker just runt matbordet med långa och härliga middagar. Så varför inte skapa en dukning & en miljö som dina gäster inte kommer glömma?

Men hur gör man det bäst?! Här kommer en lista på mina 11 bästa tips hur du lyckas med detta.

Känsla av hemma! Det viktigaste av allt, det ska kännas inbjudande, hemtrevligt, mysigt och välkomnade.

– Våga duka på ett nytt sätt! Ja tänk outside the box & våga bryta den traditionella dukningen för något nytt och spännande. Testa ex att lägga besticken på ett nytt sätt som på bilden ovan små saker som gör skillnad!

– Rekvisitan! Du behöver egentligen inte gå längre än till skafferiet. Pepparkakor, kanelstänger, grantaäpplen, apelsiner och mkt mer är utmärka saker att använda till sin dukting & på Pinterest finns massor av inspiration hur man lyckas.

– DIY! Få saker ger en sån känsla av kärlek & omtanke som just DIY, här har man lagt ner tid, kärlek & engagemang för att skapa en ombonad känsla kring matbordet & det behöver inte vara särskilt svårt.

– Fånga blicken! Se till att fånga dina gästers blickar med ett vackert porslin, fina glas, bestick & liknade. Det ger det där lilla extra till hela upplevelsen.

– Blommor! Ja ni börjar ju förstå att jag älskar blommor, men det är just för att med blommor kan man förändra hela stämningar i rummet. Det ger värme, liv, mjukhet & är i sig själv en hel inredningsdetalj.

– Blicka uppåt! Något man ofta glömmer är ytan ovanför bordet. Se till att utnyttja denna det kommer skapa något för känslan ni inte ens anar. En gren med små led lampor på batteri & amalyllis upp & ner i är ett utmärkt sätt. Amaryllis kan man nämligen vattna i stjälken & hänga upp & ner. Annars gör en stor krans med gran & eukalyptus. Varför inte hänga upp i fina sidenband & kanske även lite fina kulor i olika höjder. Låt fantasin sätta gränserna:) man slipper även söka ögonkontakt mellan en bukett blommor genom att utnyttja den ytan:)

– Plocka in naturen! Organiska & hållbara som gör under för känslan. Det blir livfullt och mjukt på ett annat sätt så våga plocka in det som finns i skogen.

– Kontraster! Mixa material & texturer ex rått mjukt linne med trä. Tänk material mix i glas, porslin & metall. Kontraster gör dukningen levande.

– Textiler! In med mjuka texiler för att bryta alla håra material i en dukning. Mixa färger, mönster & arbeta ton i ton. Gör verkligen under för helhets intrycket!

– Belysningen! som jag tjatar om detta asså. Haha men inget kan förstöra stämningen som en stark taklampa. Tänk istället flera mindre msigare belysningspunkter i rummet istället. Ljusslingor, levande ljus, golvlampa, fönsterlampor eller likande.

Glöm för guds skull inte att njuta & ta hand om varandra! Njut av varandras sällskap!

Kramar 💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.