Susan Törnqvist

Skapa ett mysigt hem – mina 7 bästa tips

Hej finaste ni,

Ja nu börjar det ju närma sig, myset. Eller så ser jag det iaf, jul & advent är verkligen mys för mig. Men ska inte hemmet alltid vara mysigt? Kännas hemtrevligt och trivsamt. Men är det alltid så lätt i praktiken som i tanken?! Jag tänkte ge er mig mina 7!bästa tips till ett mysigt hem, året runt.

Men vi börjar med en liten parantes. Så många som frågat om kappan på bilden. Min investering och något jag passade på att unna mig själv i denna jobbiga graviditet. Som är tillräckligt rymlig att hålla mig & kulan varm i vinter. Den heter Mango & kommer från Max Mara. Den finns bland annat HÄR.


Nå hur gör man då? Finns det några genvägar eller generella saker man behöver tänka på för att få till den där mysiga känslan i sitt hem? För mig personligen finns det ett par saker jag alltid har med mig och som ni som följ bloggen länge nog läst mig tjata om några gånger här genom åren:)

Här kommer iaf mina 7 bästa tips:

– Belysning – Nu blir ni väl trötta på mig, som jag tjatar om belysningen men alltså det är så galet viktigt! Jag skulle säga så här, om du tror du har tillräckligt, ös på med några till:) Extra viktigt under denna mörka årstid vi är mitt upp i nu. Är det inte därför julen är så mysig? Då tänds mörkret upp, tänk så jämt. Bordslampor, golvlampor, taklampor, vägglampor, fönsterlampor osv osv ja ni fattar. Maxa belysningen & nej dom behöver verkligen inte matcha. Är inte det charmen?!

– Gröna växter – Ja ja ja! Maxa på med grönt, inte bara bra för luften inne men också för Känslan. Jag har massor av gröna växter i alla rum och jag älskar det! Träd, stora & små blad och mixa även här. Hitta dina favoriter och mixa dessa men va inte rädd för att ta i!

– Färg – Ja våga lite färg! Jag gör det i omgångar och perioder men det blir sällan så mysigt som när man får in dessa färg klickar. Tricket att lycka då, utan att det blir rörigt?! Jo, håll ihop nyanserna. Kalla toner ihop, dova toner, klara färger osv. Mixar man fritt i färgskalan men håller en rödtråd i sina toner så passar nästan alla färger ihop:)

– Textiler – som jag älskar textiler! Vi har ett rätt så hårt hem, då jag är lite extra kär i en stil som jag tolkat som New York studio, eftersom jag är en riktig statsrätts som bor lite utanför stan så är vårt hem min känsla av storstad. MEN jag vill inte ha det kallt, kalt, stelt utan tvärtom varmt & mysigt. Med många hårda materialval som vi har hemma så heter tricket just textiler. In med mattor, kuddar, plädar och om man gillar kanske även gardiner. Ett trick är att även här hålla sig till en gemensam ton i sina val av textiler.

– Väggfärger – Jag vill även slå ett slag för att våga färg på väggarna! Att vi målade våra sovrum i olika dova grön/gråa nyanser är mitt bästa beslut. Våga även att måla i lite mörkare toner, det ger verkligen en mysig känsla. Tricket här heter som punkt ett belysning & även trolla med ljuset:)

– Hållbart – Ja tiden att verkligen tänka långsiktigt och hållbart är verkligen här för att stanna. Så satsa på hållbara material, klassik design och vill du verkligen ha en dyr investering, spara och köp det när du kan. Men på så sätt har iaf jag märkt att man sällan tröttnar och byter ut ofta. Jag vill verkligen slå ett slag för kvalitet. Tänk även att auktion, köp & sälj portaler & likande är perfekta plats att köpa & sälja samtidigt som man är snällare mot både plånbok & miljö. På så vis kan man även verkligen hitta personliga & unika detaljer som gör hemmet ännu mer du!

– Kontraster – Ja våga satsa på kontraster. Varma toner mixat med kalla toner men tänk här stort, stora ytor så att det inte blir rörigt. En matta i varm ton passar bättre ihop än man kan tro ihop med en kall soffa men håll ihop det genom att inte spreta för mycket. Men på stora ytor blir det oftast stelt & opersonligt om man bara håller sig till kalla toner. Så våga kontraster, det blir oftast mysigast så.

– Mixa stilar med medvetenhet & håll en röd tråd – Ja våga bryta regler och allt vad det heter utan mixa! Låt er personlighet ta form i ert hem & snöa inte in på bara en stil utan våga mixa. Men för att det inte ska bli för rörigt, spretigt och få motsatt effekt, håll dig till en röd tråd. Om det så ligger i färgval, material val, konst eller personliga detaljer så är det nyckeln till att lyckas med att mixa stilar precis som man själv vill:)

Nu ska jag snart krypa i säng, kanske plöja några minuter av nån serie eller nått innan jag däckar av nattens dos av Lergigan.

Kram på er 💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Hej Susan!

    Ville säga att jag älskar din inredningsstil!
    Kanske ser du inte detta men testar ändå. Har försökt googla på kudden du har i beige och svart och vit, den lite ulliga på bilden ovan. Var kommer den ifrån?
    Tack för en grym Instagram flöde och fin blogg! Hoppas din lilla kille vill komma snart och att du får bli piggare. Fick själv min 3:e för 5 månader sen. Lite tufft i början men helt underbart mysigt nu när man börjar komma på banan!