Susan Törnqvist

Jul jul strålande jul – hur lyckas man bäst med känslan?!

Hej finisar,

Snart dags för jul igen, hur underbart?! Jul, jul, strålande jul som låter säger men hur lyckas man bäst med den där härliga känslan hemma? Är julen bara tomtar, rött, grönt & glitter?! Om man inte gillar det traditionella riktigt då? Jag har lite tips för er att lyckas med julen, julpyntet & känslan som jag tänkte ge er ihop med några favoriter ni inte vill missa❣️

Förra årets julgran & första julen i nya delen av huset. Blev så himla härligt tycker jag!


Jag älskar verkligen julen, bästa tiden på året! Myset är oslagbart, jag drömmer alltid om den där julen i amerikanska filmer, full av kärlek, vinter, mys & extra allt! Båda tjejerna är också födda i samband med julen så för mig är den här tiden så otroligt speciellt på något vis även om det ibland blir både dyrt & stressigt att hinna med både kalas, glögg mys, alla firanden. Men jag älskar det!

För mig personligen är jag inte så förtjust tomtar, glitter & den där klassiska julen. Jag vill åt en vintrig, mysig och ombonad känsla hemma. Det ska kännas varmt & krispigt med extra personlighet. Min största inspiration har jag alltid fått från Artilleriet & deras tolkning på julen. Dom lyckas verkligen fånga allt det där jag älskar med året mysigaste högtid.

Men hur lyckas man bäst med den härliga julkänslan inne utan att det blir rörigt & stökigt? Här kommer mina bästa tips för en riktigt stämningsfull jul.

– Belysningen! Åh inget skapar sån stämning som belysningen. Se till att verkligen lägga krut på belysningen i år. Det är nästan det viktigaste i hela julpyntet. Julstjärnor, ljusstakar, levande ljus, ja all typ av belysning & maxa! Mina julstjärnor kommer från Artilleriet & jag älskar dom lika mycket idag som när jag köpte dom för 6 år sen🙌🏼


– Blommor! Åh ja in & maxa med blommor & natur för extra mycket känsla & stämning. Även ett grymt tips för att få in dom fina färgerna utan att behöva addera tonvis med julpynt!

Maxa med härliga julblommor, amaryllis, hyacinter, gran, kvistar, kottar. Mixa med krispigt vitt och lägg krutet på blommorna den här tiden, jag lovar ni kommer inte ångra er!


– Textilerna! Ja gå in på textiler, ett väldigt prisvärt sätt att få in den där härliga julkänslan hemma. In med era favorit färger och våga mixa olika textiler för att få in er personlighet i hemmet. Jag personligen är lite extra kär i mörka röda färger till julen mixar med mina favorit mönster. Mixa även olika material för att skapa intresse & djup i stylingen.


– Addera färg! Ja in med julens fina färger i hemmet, men är man som mig så mixa upp det, rött är ju superfint ihop med beige & grått. Ett tips är att gå på lite mörkare toner av rött, jag tycker det blir mysigare och djupare med just den tonen. Vill man inte inreda med färger överallt är mitt bästa tips satsa på ljusen. Mina favoriter kommer från Ester & Erik.


– Glöm inte JULGRANEN! Åh det måste vara det viktigaste och verkligen pricken över det berömda i:et. Åh jag satsar alltid på en riktigt maffig gran hemma. Jag satsar dock inte på den klassiska belysningen, glittret eller bara vanliga kulor men hör tycker jag man ska gå på det man personligen gillar mest. Jag brukar försöka sätta ett tema för årets julgran. Det är ett hett tips om man känner att man har svårt att få till det. JA mina barn får självklart klä granen tillsammans med mig, är inte det det bästa?! Jag har nästan bara kulor i glas för er som undrar men i vår familj har det gått väldigt bra, baren pillar inte så mycket på kulorna hos oss. I år ska vi även addera in ett mysigt jultåg under granen.

Jag har samlat på mig mycket av mitt julgrans pynt genom flera år. Köper med mig från resor och har alltid som tradition att ge barnen varsin egen julkula varje år, en udda personlig julkula som jag valt speciellt för dom, dessa händer jag längt upp i granen. Tycker verkligen det är en mysig tradition & kanske vill dom ta med sug dess julkulor till sin egen gran när dom är vuxna.


Övriga små tips för en härlig julstämning är:

– Doftljus med doft av jul. Tänk dig nybakad doft hel julen, åh så mysigt!

– Julmusik! Ja låt hemmet ljuda av stämningsfull julmusik hela december. Min favorit står The Hives & Cindy Luper för, men även låten Gwen Steffani gjorde med sin nya är fantastisk!

– Julklapparna! Jag lägger så mkt tid på intagningen av julklapparna, nytt tema varje år men alltså jag älskar det! Blir vackert under granen & det är så mysigt att sitta med ett glas vin & slå in paket på kvällen när barnen somnat.

– Julfilmer! Åh ja bästa som finns. Äskar att komma i stämning genom en riktigt mysig julfilm. Nu står ett biobesök med Nötknäpparen högt på önskelistan, tom Thyra ville se den men jag tror hon är lite liten haha. Även om hon är den modigasts tjejen jag känner. När jag va liten hade vi som tradition att gå på årets julfilm på bio den 26/12 med mamma efter en mysig dag på stan, i år ska jag ta med mig den traditionen till mina barn & ta med mig mamma! Så mysigt!

– Skapa egna traditioner! Åh ja tänk så mysigt att ha några jultraditioner man skapat själv eller kanske fått med sig från barndomen som man gör med sina egna barn. Vi åker tex alltid till vår stuga i Branäs för att sugna in snön & myset veckan innan jul, drömmer om att fira jul där uppe hela släkten men än så är vår stuga lite liten så då gör vi det med några vänner veckan innan. Vi har alltid ett traditionellt julbak med mamma, vi går på jul på Liseberg, har uppesittarkväll kväll med vänner den 23, julbak ihop med mina tjejkompisar och massa annat som vi skapat oss som traditioner genom åren.

Ja ni fattar jag älskar julen! Haha. Ett inlägg där jag tipsar om julpyssel, julpynt, adventsljus & bästa julkalender kommer snart:) lovar!

Kramar 💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.