Susan Törnqvist

Har vi gått vilse i den digitala världens hårda klimat?!

Hej mina fina vänner❣️

Ja ni är mina vänner här inne i den digitala världen varenda en av er 42685 personer som följer mig på

Instagram & alla ni som läser bloggen! vissa av er har jag verkligen fått en så nära relation till här inne, tack

Snälla! Det är så himla underbart!

Jag vill lyfta en fråga till er för att ni aldrig någonsin kommit med några som helst dömande tankar, trotts obekväma inte alltid PK tankar som jag kan lyfta här eller på instagram ibland, att ha så många kloka, smarta & genuina personer som vänner här inne gör mig så tacksam. Därför är jag extra nyfiken på era tankar i ämnet!

Jag lyssnade på podden @billgrenwood igår, min favorit podd ska tilläggas så ett tips till er, där dom i veckan lyfte ett ämne som jag helt missat på instagram nämligen influencers & reklamsamarbeten. Det har förkommit en het diskussion kring ämnet det sista. Något som verkligen fick mig att tänka efter men egentligen inte om just samarbeten. För jag respekterar fullt ut den diskussionen och alla dom olika åsikterna som förs i den oavsett om jag håller med om allt eller inte. Reklam är alltid något som är känsligt och kan uppröra det respekterar jag.

Men, jag ställer mig istället frågan kring nått helt annat efter att ha läst och hört mer kring den här diskussionen men som även gäller mycket annat inom sociala medier. Nämligen;

Är den snabba, enkla kommunikationen vi har möjlighet till bakom våra skärmar alltid så härlig?!

Ibland kan jag uppfatta det som att diskussioner som dessa men även många andra snabbt delar in oss i två läger, vi handlar i affekt & tänker kanske inte alltid till hur vi uttrycker oss eller vad vi egentligen vill få fram. Det blir snarare hårda ord mot varandra utan att man tänker till en gång eller två. Men framförallt utan att vi visar förståelse för varandras olika åsikter! Det är här den stora skon skaver lite för mig personligen, vi är ju alla var och en av oss på denna jord helt olika individer, med olika bakgrunder, uppväxter, känslor och tankar. Har vi inte all rätt till våra egna känslor utan att bli dömda?! Tappar vi bort oss i förståelsen för varandra i ett hårt klimat och om vi inte delar samma åsikter då är det fel av den andra personen?! Måste det vara si eller så?! Kan vi inte bara ha rätt att tycka våra personliga åsikter utan att bli påhoppade eller i vissa fall kanske tom kränkta?! Måste allt vara svart eller vitt?! Måste kommunikationen dela upp oss i olika läger som står rustade mot varandra som om det vore krig?! Vad händer med förståelsen för att vi alla är olika?! Respekten för varje enskild individs personliga tankar?!

Nej vi behöver verkligen inte hålla med varandra om allt, vi behöver inte tycka samma eller ens vara överens men vi måste väl ändå alltid respektera varandra?!

Jag kan personligen tycka att den snabba kommunikationen ibland gör att vi går vilse. Vi använder våra plattformar som slagskepp där vi ibland ska hänga ut varandra och varandras olika känslor utan varken rätt eller grundläggande respekt. Bara för att vara den som skriker högst & minsann ska visa sig ha rätt. Att vi sen i dom lägena sårar andra det glöms snabbt bort för vi har ju faktiskt rätten att på våra egna plattformar säga precis vad vi vill i ett samhälle med yttrandefrihet. Men jag undrar är det verkligen att utnyttja våra kanaler som ändå är maktverktyg ibland mäktigare än våra tidningar och tv- kanaler på rätt sätt?!

Jag älskar den digitala värld vi lever i missförstå mig nu inte & jag tycker verkligen att vi ska stå upp för våra känslor, tankar, åsikter och utnyttja det faktum att vi har yttrandefrihet i detta landet. Det jag senare skulle önska ibland är en mer förlåtande tonalitet mot varandra, där vi trotts att vi inte delar varandras åsikter ändå någonstans respekterar varandra på ett moget och vuxet sätt. Att vi kanske kan bli lite mer nyanserade i vårt synsätt och inte alltid rusta vår snabba kommunikation som i ett slagfält.

Är inte olikheter fantastiskt?! Är det inte härligt att kunna lära sig lite av varandra och inte alltid bara döma utifrån en text som kan läsas med den tonalitet vi själva har i vår sinnesstämning?!

Är jag ute och cyklar eller kan ni ändå förstå vart jag vill komma & menar? Kan ni kanske till och med hålla med?!

Kramar❣️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.