Susan Törnqvist

Barn & inredning – en omöjlig kombination ?!

Alltså wow vilken respons! Så många medelanden från er efter mitt senaste inlägg♥️ väldigt skönt att fler av er ändå känner igen er!

Men barn & inredning då är det en omöjlig kombination?!

För mig är svaret nej, men vi är alla olika, vi har olika förutsättningar och lever olika liv. Inget bättre eller mer perfekt än någon anans! För min del handlar det om en kombination av intresse, ekonomi & inställning. Utan att det ena är rätt eller fel!

Som influenser har vi lite andra förutsättningar, det betyder inte att vi glider på en räkmacka, för vi har kämpat oss hit & lägger så otroligt mkt mer jobb än många tror på vårt jobb men ja vi är inte alltid vanliga i den bemärkelsen att vi ofta får saker, pressbud & gåvor. Har stora kontaktnät & kanske även grymma rabatter. Det ska man ändå veta när man ser vi byter saker lite titt som tätt. För mig handlar konsumtion idag mycket om hållbarhet. Jag investerar gärna i vissa nyckel plagg, accessoarer eller inredningsdetaljer & mixar sedan upp med grymma budget fynd men föredrar alltid klassiska hållbara material. Idag väljer jag hellre en dyrare tröja i ull än en billigare i polyester. För den i polyester kommer vara nopprig efter någon användning, på så vis är jag både snällare mot miljö & plånbok i det långa loppet. Tycker jag personligen. Tycker auktion, blocket & tradera är fantastiska på andrahands marknaden & positivt för miljön. Perfekt när ens saker letar nytt hem:)

Med det som bakgrund så ska jag förklara lite min inställning & hur jag ser på det här med inredning & barn i kombination.

Redan när jag var gravid med T så sa alla njut nu sen kommer du få plocka bort allt du har. När tillräckligt många sagt detta så bestämde jag mig, då sa jag: Jag kommer inte plocka bort nått. Tillslut blir det ju ointressant, dom här sakerna som står framme dag in & dag ut. Jag har hållt mig fast vid det sen dess. Det är här min inställning kommer in, så länge inget är farligt för barnen så är det värsta som kan hända att det går sönder. Och ja vad det har har gått sönder saker, vissa dyra andra billiga. Men någonstans är det ju då priset jag får betala, det är ju jag medveten om. Klart jag kan bli irriterad i stunden just då men det är faktiskt bara saker, sånt jag älskar ersätter jag vissa saker byter jag ut. Så länge barnen mår bra är prylar bara ersättnings vara.

Det är klart det kan komma fläckar på mattor eller soffa. Det har hänt att en kompis utan barn gett en bläckpenna till mini som sen gick loss på sammets soffan. Men vad gör man?! Det mesta går faktiskt att tvätta & funkar inte det nej då får man kemtvätta eller vända på soffkudden.

När det kommer till mattor så finns världens bästa fläckborttagningsmedel på ikea! Tips: Jag brukar blöta två – tre våtservetter & fukta fläcken sen spraya med medlet och låta ligga ca 5-7 min och sen fukta nya våtservetter och dra i fibrernas riktningen på fläcken. Ibland behövs 2 upprepningar, ibland bara en.

Vet ni nått mer?! Det finns även en grym impregnering till mattor som är ett hett tips!!

Med barn så kan allt hända, men i vårt hem går det faktiskt över förväntan, ett tips är att ha tvättbar klädsel till möbler:) Ja d mesta kan hända men jag lovar i vårt hem lever vi som vilken barnfamilj som helst. Dom har lera, magisk sand, målarfärg, pennor osv. Det gäller bara att sätta vissa regler när man leker med vissa saker. Vi sitter inte i soffan utan kanske på bordet När man leker med vissa saker. Vi målar inte på möbler eller väggar osv. Sen är allt när det kommer till barn är allt en kalkylerad risk.

Vill jag inte anpassa vårt hem eller inredningen efter det faktum att vi har små barn så får jag räkna med lite spill ibland. Den emotionella relationen har jag personligen inte just saker. Jag är inte villig att kompromissa bort mitt intresse, jobb eller det visuella uttrycket för att vi valde att skaffa barn, det är personligen inte jag. Jag vill ha det på ett visst sätt rent visuellt och då får helt enkelt just det materiella vara just det, materiella saker som kan bytas ut i värsta fall. Hemma hos oss har detta gått jättebra faktiskt, båda tjejena har anpassat sig så väl in i just saker som står framme & det blir verkligen inte intressant tillslut. Thyra va helt över grym. Hon va nog världens lättaste bebis, pillade sällan, stoppade knappt nått i munnen, klättrade inte på saker osv. Mini har varit lite mer röjig än T men ändå så har det gått så bra perioden som jag tycker är värst 8-18 mån. Efter det lugnar d ju ner sig trotts allt:)

Jag kommer göra precis samma sak nästa gång, lillebror får bara anpassa sig till hemmet och våra saker & går nått sönder så är ju det alltid möjligt att ersätta:)

Men som sagt vi är alla så otroligt olika. Orkar man inte hålla på som mig nä då är ju det helt normalt och verkligen helt okej! Vi bestämmer ju själva & hur fantastiskt är inte det?! Det finns inga rätt eller fel tycker jag. Men som sagt så tycker jag personligen inte att just barn & inredning är en omöjligt kombination. Att man inte kan ha det hemmet eller dom prylarna man vill för att man har barn. För mig så fungerar det utmärkt men jag har också full respekt för motsatsen♥️

Hur har ni det hemma hos er? Är barn & inredningen i ert hem en omöjlig kombination?!

Kramar💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.