Susan Törnqvist

Verklighet vs instagram

Hej bästa,

Jag fick en underbar utmaning från min fina vän Jannike @bisse_ på instagram. Kontentan, att vi som visar upp en perfekt städad & fin fasad på våra konton faktiskt ibland inte bara bidrar till inspiration utan ibland kanske även stress & press. Nu dags för oss att även våga visa verkligheten. Alltså så galet underbart?! Älskar denna utmaning och det innativ som Jannike tar!

Mitt problem är att jag är perfektionist, alltså till en nivå att när jag tycker det är stökigt så tycker dom flesta att det är städat. NEJ det är inte normalt att städa & plocka 1000 ggr per dag. Jag plockar alltså under tiden baren leker sekunden dom slutat leka med något. Det är inget ni ska sträva efter så känn nu INGEN press. Jag känner bara att jag måste förklara mig. Förklara varför bilderna från vårt hem alltid ser ut på ett visst sätt. Många bilder är tagna i stunden och ibland samlar jag på mig ett gäng för att ha när man befinner sig på annat ställe.

Men jag kan bara försvara mig med att jag är en person som på riktigt mår dåligt när det är stökigt hemma, nej jag dammsuger inte varje dag men det är nästan alltid undan plockat & städat. Det står till 99% alltid färska blommor i vaserna. Jag kan utan överdrift få panik om pläden inte är vikt och kuddarna puffade. Innan jag ens lämnar hemmet så görs detta, något mina nära vänner ibland gärna läxar upp mig för om vi har bråttom: Snälla Susan puffa inga kuddar bara åk!!

Det är inget att eftersträva så snälla få ingen ångest eller stress!! Jag önskar jag kunde släppa lite på detta och det önskar nog både min man & mina barn med. Men för mig är det viktigt att förklara mig, för jag vill inte få någon att må dåligt, strävar inte efter att utstråla en perfekt yta som egentligen döljs av kaos. Nej jag visar faktiskt till 99% upp verkligheten i vårt hem, ingen perfekt fasad bara som bara är till för ett perfekt flöde på Instagram. Det är inte jag. Allt jag gör är jag, 100%. Mina vänner som verkligen känner mig kan intyga att jag är lite manisk & precis så här knäpp alltid.

Så jag är ledsen, men jag har inga bilder att visa som är kaosiga eller röriga, jag visar upp en bild tagen just exakt nu. Men den är tyvärr inte så kaosartad.

Jo självklart kan även jag plöja serier en hel dag i soffan, det gör vi väl alla. Men det skulle aldrig ske med stök runt om då skulle det klia i hela kroppen. Har ni sett big bang teory? När Sheldon försöker förklara sitt maniska beteende för Leonard genom att tvinga honom ha på sig en extremt kliande tröja tills han löst problemet? Jag känner så väl igen mig i den situationen för precis så kliar det i hela mig om miljön runt mig är kaos!

Många frågar alltid mig hur jag kan ha ett sånt hem vi har med alla saker framme med små barn. Jag har alltid haft det så. Jag har aldrig plockat bort nått. Barnen vänjer sig har jag haft som filosofi alltid. Går d sönder nått så gör det väl det. Vi lever och bor i vårt hem precis som vilken barnfamilj som helst. Jag har bara valt att inte anpassa inredningen efter baren & pågrund av mina sämre personlighetsdrag inte heller stöket. Säkert galet knäppt. Med det sagt finns det aldrig nått framme som är en fara för baren, inga giftiga blommor eller små saker som dom kan sätta i halsen. Sånt är jag extremt petig med, speciellt efter att Thyra satte en gurkbit i halsen som 1 åring och blev helt blå, värsta stunden i mitt liv. Jag va livrädd tills ambulansen kom & allt gick bra. Tack gode gud!!

Så det är min förklaring, inget jag vill göra är för att ge någon av er underbaringar ångest eller stress! Så snälla få inte det! Men, Är det någon som kan känna igen sig? Är det någon av er som är likadan som mig?

Kramar 💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelica

    Haha jag är likadan . Har inga barn än. Plockar konstant, puffar kuddar , tvättar mer än nödvändigt , viker filten på mitt sätt. Älskar att ha den välordnade känslan i hemmet. Kan inte slappna av om det inte är så som jag vill ha det. Behöver förmodligen hjälp.

  2. Emelie

    Känner igen mig så i det du skriver! Och nej, det är verkligen inget att sträva efter. Jag avskyr att vara så pedant som jag är, att precis som du – nästan må psykiskt dåligt när kuddarna inte är puffade. Lever med en konstant inre stress pga detta beteende, så hade verkligen önskat att jag kunde bättra mig..