Butternutt pumpa med grönkål & annat gott – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Butternutt pumpa med grönkål & annat gott

Hej babes,

Oj oj oj, min inkorg har fullständigt svämmat över av önskemål på recept på vår middag igår, Butternutt pumpa med goda tillbehör. Vad roligt! Blir så glad när ni gillar mina mattips!

Måste säga att Daniel var väldigt skeptisk över en vegetarisk middag & speciellt pumpa men blev överraskad hur gott det va så jag kan verkligen varmt rekommendera detta!

Butternutt pumpa

Jag lever nästan på vegetariskt & fisk just nu. Så galet gott & illamåendet gör att jag har svårt för mycket annat.

Vi börjar med pumpan. Den är faktiskt busenkelt & galet god!

Du behöver: 

Butternutt pumpa

Grönkål

Citron

Vitlök

Krasse

Salladslök

Smör

Salt & peppar

Gör såhär: 

– Skala pumpan & rensa ut kärnorna. Dela på hälften och hasselbacka den.

Ett tips för att lyckas med detta är att använda ätpinnar på varsin sida om pumpan. Då finns ingen risk att skära igenom:) 

– Lägg pumpan på en plåt med smör, olja samt salt och peppar och in i ungen. Ca 200 grader och låt den stå till den fått fin yta & är mjuk.

– Riv grönkålen och stek sedan krispig i en panna med salt och peppar samt smör. När kålen mjuknat tillsätt riven vitlök samt citron och stek till kålen är riktigt krispig.

– Hacka vitlök i skivor och stek i lite smör till ni får en gyllenbrun yta.

– Hacka salladslök & skär av lite krasse.

– Smält en klick smör tills det blivit härligt gyllenbrunt & addera några droppar citron i.

När pumpan är klar servera genom att toppa med grönkål, salladslök, brynta vitlöken samt krasse och ringla det smälta smöret över. Sen är det bara att njuta!!!

Butternutt pumpaHasselbacksbackad butternutt pumpa

Till detta serverade jag Burrata & pinfärsk mozzarella. Detta la jag på ett fat, drog isär lite med en gaffel och toppade med en god olivolja, svartpeppar, flingsalt & chilli. Såå gott & magiskt krämigt. Välj en ost av högkvalitet, ni anar inte vad det gör för smaken!

Till detta tog jag sparis som jag la i en het stekpanna med lite smör och stekte den lagom mjuk. Bara ett par minuter. Till detta lite citron, svartpeppar & salt.

Sen åt vi allt på samma tallrik och allt passade så bra ihop! Gott, fräscht, hälsosamt och nyttigt. Bästa bästa!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.