Susan Törnqvist

7 bästa tipsen för hallen

inlägget innehåller adlinks.

Välkomna in till oss!

Mina 7 bästa tips för hallen & hur man skapar ett välkomnande rum, det ska ni få av mig nu.

Det är så många av er som bett om tips på hallen samt bilder på hur Ett snyggt ställ att hänga jackor på är verkligen en viktig möbel i hallen. Jag har valt att köra på en svart i stål från HAY då detta passar bäst in i vår stil  hall ser ut. Tips på sin hall, hur man kan tänka med förvaring och lite snygga produkter till hallen. Så jag tänkte visa er alla vinklar och vrår i vår hall samt just ge er mina 7 bästa tips på att göra hallen till ett välkomnande rum. Så jag hoppas ni tycker detta ska bli roligt!

Vår hall är stor & ligger i den gamla punchverandan i husets äldre del. Här finns idag en liten klädkammare som rymmer alla barnkläder, mössor, skor, jackor och mycket mer så vi slipper ha allt det ute synligt. Vi byggde denna för bara några månader sen innan dess var allt detta under trappen. Så skönt att nu slippa se det:)

Ett snyggt ställ att hänga jackor på är verkligen en viktig möbel i hallen. Jag har valt att köra på en svart i stål från HAY då detta passar bäst in i vår stil. Så även om vi har en klädkammare är det skönt med både krokar & en klädställning i hallen.

Jag har verkligen försökt inreda vår hall som en del i ett vanligt rum hemma hos oss. Detta genom att plocka in möbler, detaljer, växter och belysning på samma sätt som i alla våra rum hemma. Detta för att skapa en välkomnade stämning när man kliver in genom dörren och för att skapa en röd tråd i värt hem. Kan man & har man plats rekomenderar jag verkligen att testa att inreda hallen på samma sätt som resten av hemmet och väga se bortom att det just är en svår och tråkig hall.

Efter hallen & väggen med trappan till övervåningen kommer man in till vår lounge. Tycker ändå möblerna här verkligen går i stil med nästa rum och bordet påminner en hel del om glasväggen i nästa rum. Ett sätt för mig att skapa en röd tråd hos oss.


Så hur ska man tänka egentligen då?! Med den fula tråkiga & svåra hallen?!

Mina 7 bästa tips är:

Växter, både fina gröna växter i härliga krukor men även en liten vas med levande blommar skapar en levande känsla i ett rum och extra mycket i en hall. 

Rensa ut skor & jackor och välj att bara ha några få åt gången framme. Vi har som sagt turen att ha en klädkammare där vi kan ställa in resten men saknas detta, säsongs förvara jackor och skor i vakuumpåsar på vind, källare eller förråd. Ikea har grymma för en galet prisvärd liten peng. 

– Ett knep som ger busenkelt men som gör mer än ni kan tro, ställ alltid skorna med spetsen framåt. gäller både om dom står på golv eller skohylla. Hälen mot väggen och vips det ser så snyggt ut! perfekt när man har liten yta.

Belysning, hjälp så viktigt. minst tre belysnings punkter är ett måste i en hall. takbelysning, bordslampa och en källa till beroende på ert rum, vi har spotlights, taklampor och två olika bordslampor. 

– En snygg helkropps spegel. Jag har en frameless från House Doctor som nästan känns svävande ut och även förstorar rummet. Hur bra som helst. Rummet känns luftigare, rymligare & ljusare samtidigt som det fyller en funktion.

Dold förvaring. Här gömmer man mössor, vantar, halsdukar, skovård, paraplyer osv osv. Ja ni fattar grejen. allt sånt som inte är snyggt att ha framme. Ett bestå skåp hänger på väggen i vår hall och hjälp så mycket som ryms där som man inte ser:) Här på är det även perfekt att pynta med belysning, växter, tavla, kanske ytterligare en spegel och en snygg skål att lägga nycklarna i. Tänk smarta lösningar.

Glöm inte väggarna! Utnyttja väggarna till krokar, hyllor, skåp & speglar. Våga även bygga på höjden. Krokar är perfekt till väskor & jackor och får man in en hylla man kan inreda kan man trolla bort nycklar och annat där och jobba med krokar under. Utnyttja mycket men smart.

Här kommer några av mina favoriter till hallen just nu:

Klädställning i trä från Ellos.

 

Ett par snygga galgar är ett måste!

Dessa från Ellos är en favorit.

 

En snygg bänk att sitta på i hallen är ett hett tips! Varför inte kombinera detta med förvaring för att slå två flugor i en smäll?!

Denna smart & snygga bänk är från danska Bloomingville.

 

En snygg och smart belysning är viktigt i hallen.

Denna från Globen Lightning klarar alla punkter på listan.

Hoppas att ni fått lite tips & trix på vägen nu!

Ha en jättefin dag, mina bästa!

Kramar💋

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.