Varför all denna hets?! – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Varför all denna hets?!

Hej fina,

Oj oj oj så mycket som händer i världen kring instagram, bloggar och sociala medier. Drev efter drev, hets om en det ena en det andra.. baksidor som inte är speciellt charmiga med dagens digitala samhälle. Jag älskar instagram och att kunna ha detta som en del av mitt yrke men det finns en baksida jag verkligen inte står för eller tycker om. Jag har sagt ifrån här en gång i veckan redan, då för att jag var med om något jag inte gillar eller tycker är okej, det är både respektlöst & osympatiskt.

Men så drabbad även vänner till mig som jag tycker så mycket om jag då får jag ont i magen på nytt. Varför måste det vara sån hets?! Vart går gränsen och vad är okej?! Även om man inte personligen hänger ut namn så finns det alltid någon som känner sig träffad och blir så ledsen, är det verkligen okej?!

Vi är alla olika, vi tycker olika och vi gör olika val! För vi är helt enskilda individer. Men varför kan vi inte bara respektera detta?! Vi håller inte alltid med varandra eller delar samma åsikter men man måste väl ändå respektera att vi som olika individer inte alltid kan tycka samma. Finns det verkligen rätt & fel, är världen antingen svart eller vit?! Sällan skulle jag vilja påstå.

Vi har alla rätt att utrycka våra egna känslor och åsikter utan att bli dömda för detta på samma sätt som vi har rätt att fatta våra egna beslut. Vem bestämmer om dessa är rätt eller inte?! Vi är olika & är inte det helt fantastiskt. Vi fattar alla fel beslut ibland, gör tokiga saker och säger nått utan att tänka till men vi kan inte hoppa på varandra personligen för det eller för att vi inte delar samma åsikter. Hänga ut varandra och läxa upp varandra för att detta är rätt eller fel osv. Vi kommer aldrig tycka lika om allt, men vi måste kunna visa varandra så mycket respekt att även om vi inte håller med i ämnen eller i den andres åsikter så respekterar vi varandra så pass mycket att vi inte för att åsikterna går isär öppet hoppar på varandra i tid och otid!!

Så jag ställer mig frågan varför denna hets, varför visar vi ingen sympati mot varandra och våra olikheter?! varför ska dagens enkla, snabba och öppna kommunikation på sociala medier alltid dela upp oss i läger?! Är livet verkligen så enkelt som svart eller vitt?! Vi måste väl få kunna utrycka våra personliga tankar & känslor?! Få lov att vara olika & känna stolthet över dom vi är?!

Eller hur känner ni?♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.