Susan Törnqvist

Det man sällan pratar om – Varför?!

Hej bästa ni,

Alltså ni kan inte förstå hur mycket känslor som snurrar i huvudet i kroppen! Mest av enorm kärlek, tacksamhet och glädje! Ni är så otroligt fantastiska var och en av er! Helt j***la underbara♥️ TACK!!!

Så många meddelanden & berättelser jag fått av er där ni berättar om era historier med missfall och då i vissa fall så många fler än mig och ni är tacksamma över att jag valde att berätta min historia för er. Vilka kämpar ni är, alla som både klarat av ett och flera missfall men även alla som är och har varit gravida. Hjältar♥️ vi är verkligen oslagbara!!

Men jag ställde mig efter detta även frågan: Varför?! Varför pratar vi så sällan om missfall? Det är sällan något vi tjejer som ändå pratar om mycket lyfter och pratar med varandra om. Skäms vi, är det för känslosamt eller vad beror det på?!

Jag vet att jag ville berätta för er redan när det hände men för mig handlade det om att landa innan, landa i hur och på vilket sätt jag ville dela med mi och landa i känslorna & tankarna men däremot så vet jag att jag pratade med mina vänner. Jag berättar även om mina rädslor av hur det missfallet påverkar mig i den här graviditeten, känslor & rädslor jag aldrig haft tidigare.

Ett missfall är så otroligt jobbigt. Jag är så otroligt tacksam att allt gick bra, att jag hade turen att få så fin vård och ändå någonstans vara tacksam över att jag inte hade gått längre av graviditeten. Tacksamheten att jag inte fick några komplikationer och då så otroligt tacksam att jag redan hade två fina barn. Men oavsett om man drabbas av ett eller flera missfall så är det så otroligt känslosamt jobbigt & påfrestande på ett sätt jag tror få av oss faktiskt förstår. Kanske har man drömt och kämpat i flera år, kanske gick det på första försöket men oavsett så infinner sig en oro, besvikelse, galet många tankar, rädsla och så mycket mer iaf för mig.

Alla är vi olika, hanterar detta på så olika sätt. För vissa blir det en otrolig sorg och för andra något helt annat. Det finns varken rätt eller fel men jag tror vi måste vara öppna och lyhörda, respektera att vi alla hanterar den sorgen ett missfall är på olika sätt. Man kanske går in i försvar, blir kall och tom. Jag vet att det va precis så jag reagerade först, i ren chock. Det va så få som visste att jag va gravid då men jag är så tacksam över att jag hade några nära vänner som jag kunde luta mig mot. Besvikelsen och känslor som varför slog mig så många gånger.

Men jag tycker fortfarande att detta är ett ämne som vi borde våga lyfta och prata om mer för det är så otroligt vanligt men framför allt VIKTIGT! Vi är så många som delar samma upplevelser och känslor och i en situation när man känner sig ensammast i hela världen är det så skönt att veta att man faktiskt inte är ensam. Vi är så många som håller varandra om ryggen, stöttar, delar samma sak och som ger så otroligt mycket kärlek♥️ Men för det krävs att vi vill & VÅGAR dela med oss & lyfta ett ämne som tyvärr ibland kan kännas så ”skamset” (utan att hitta något bättre ord).

Jah ska ärlig säga att jag nog aldrig trodde att jag skulle våga blotta så mycket känslor och tankar här. Öppna upp så många lager och visa så mycket av mig och mina känslor. Kanske i någon rädsla av att bli för intim, kanske för att det hamnar till allmän granskning och då bli bedömd av så många man aldrig träffat. Men jag vågade och jag är så otroligt glad och tacksam för det för då har jag fått lära känna så många mer av er och verkligen fått höra hur viktigt det är att vi delar med oss av känslor och upplevelser i både fram och motgångar för alltid kan vi hjälpa och stärka varandra. Men framför allt känslan av att aldrig vara ensam!

Jag lovar att jag ska våga riva mer av min mur med er så att vi tillsammans kan lära oss av varandra och bli så otroligt mycket starkare tillsammans♥️

Vi VÅGAR & vi är så otroligt mycket starkare än vi tror! Så länge vi ger kärlek till varandra!! Ni är verkligen bäst och återigen från botten av mitt hjärat tack för allt ni valt att dela med er med mig! Jag blir så rörd och känner med er alla♥️

Kramar♥️♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.