En silvergrå dröm med Sioox

Många har undrat om den fantastiska Sioox-behandlingen vi använt på vår altan och om vi kan visa resultatet. Det mjuka, silvergrå resultatet av denna fantastiska behandling är verkligen imponerande och vi vill gärna dela med oss av allt vi vet om Sioox samt ge några tips för att skapa en härlig uteplats. För 5 år sedan upptäckte min pappa Sioox, när jag klagade på att den nybyggda altanen var för ful. Han sa att Sioox skulle göra altanen precis sådär snygg och silvergrå som jag ville ha den.

Vi behandlade alla våra tre altaner och blev jättenöjda! Vi har nu även behandlat vår nya altan med Sioox och är väldigt nöjda med resultatet. Förutom att ge tips om altanbehandling kommer vi också att ge tips för att inreda din uteplats, eftersom det är viktigt att skapa en trivsam och mysig miljö utomhus, precis som inomhus.

Tips för en fin altan

  • Växter!! Placera växter i grupper. Maxa med fikon, citron, apelsin – träd. Plocka in trädgården i krukor i olika höjder och placera i grupp. Växter är otroligt vackert, mysigt och livfullt på uteplatsen.
  • Textiler! Ja som jag sa innan ös på med textil på utsidan för värme, mys och en ombonad känsla. En fin linneduk på matbordet, plädar, kuddar och varför inte en utematta under soffan?! Känslan av textil är svårslagen.
  • Belysning! Lika viktigt som jag tycker belysningen är inne så tycker jag den är minst lika viktig ute. På så vis förlänger man kvällen & det blir faktiskt otroligt mysigt när mörkret smyger sig på. Utebelysning finns i allt från solcellsbelysning till el och batteri. Ikea Har ett superfint och prisvärt sortiment i år!
  •  Loungesoffan eller sittpuffen! Måste tipsa om att investera i en riktigt skön och härlig loungesoffa/fåtölj Eller sittpuff i år. Där man bara vill sitta med en god bok, valfri härlig dryck och bara njuta av sommaren. Viktigt att den är skön! Mina favoriter är Havsten från Ikea, sittsäck från Norr11 och Granits loungestol i bambu. Alla tre snygga, tidlösa & galet sköna.

Sioox och behandling av altan

Sioox är ett svenskt företag som specialiserar sig på träimpregneringar. Deras produkter är utvecklade för att skydda trä mot väder och vind på ett hållbart sätt samtidigt som de bibehåller träets naturliga utseende och känsla. En av deras populära produkter är altanimpregneringen som skyddar altanen från både fukt och UV-strålar.

Sioox altanimpregnering är en vattenbaserad impregnering som tränger in i träet och bildar en osynlig barriär mot fukt och smuts. Impregneringen har en mjukgörande effekt som gör att träet behåller sin naturliga karaktär och lyster. En behandling med Sioox altanimpregnering ger också en härligt silvergrå färg på altanen som passar perfekt i de flesta trädgårdar.

Att behandla altanen med Sioox altanimpregnering är en enkel process. Först och främst är det viktigt att altanen är ren och torr innan behandlingen påbörjas. Detta innebär att man behöver tvätta altanen med ett rengöringsmedel och låta den torka ordentligt. Sedan är det dags att påföra Sioox altanimpregnering med en pensel eller en roller. En behandling räcker vanligtvis för att ge altanen ett bra skydd och en härlig färg i flera år framöver.

Sioox altanimpregnering har många fördelar jämfört med traditionella oljor och impregneringar. För det första är det en vattenbaserad produkt som är skonsam mot miljön och hälsan. För det andra tränger impregneringen in i träet på ett effektivt sätt och skyddar mot både fukt och solstrålning. Slutligen ger Sioox altanimpregnering en härligt silvergrå färg på altanen som passar perfekt i de flesta trädgårdar.

En behandling med Sioox altanimpregnering är ett smart och hållbart val för alla som vill skydda sin altan på ett skonsamt sätt. Med en altanimpregnering från Sioox kan man njuta av en vacker och skyddad altan i flera år framöver. Så om du vill ge din altan den bästa möjliga behandlingen, är Sioox altanimpregnering ett utmärkt val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *