Susan Törnqvist

En silvergrå dröm med Sioox

I annonssamarbete med Sioox.

Hej bästa,

Vet att ni är så många som frågat om Sioox behandlingen vi gjort på vår altan. Ni har sett oss behandla & vattna på stories i hopp om att få se resultatet. Det silvergrå, mjuka resultatet av den här fantastiska behandlingen med Sioox. Ni ska få veta allt ni vill veta om just Sioox, varför vi valt detta & samtidigt få lite härliga tips till uteplatsen. Härligt va?!

 

Vi behandlade våra altaner med Sioox första gången för 5 år sen. Då hittade min fina pappa Sioox till oss när jag klagade hur ful den nylagda altanen var i färg. Pappa hittade Sioox och sa att altanen blir precis så där fint silvergrå du vill ha den Susan när du behandlar med Sioox. Så vi behandlade alla våra då tre altaner och blev så nöjda! Så roligt att se skillnaden så snabbt och hur vattnet bara lägger sig som pärlor på trät efter behandlingen. Sån skillnad!

 

När vår utbyggnad stod klar i slutet på förra året sa vi direkt att vi ville ha en altan precis utanför dom stora fönster partierna och glasdörrarna. Att förlänga den altan som redan var på framsidan av den befintliga hus delen och på så vis fläta samman utbyggnaden även utomhus på ett naturligt sätt. Att behandla den nya altanen med Sioox var en självklarhet för oss då vi haft erfarenheten av Sioox tidigare och är så otroligt nöjda med resultatet.

 

Fått så många frågor av er kring just detta så tänkte berätta hur vi gjort med vår altan. Vi lät våran nylagda altan torka några veckor i det fantastiska vädret innan behandlingen som man rekommenderas göra och eftersom vi haft turen att vara utan regn har jag hjälp naturen lite på traven med vatten.

 

Ja ni ser väl så snyggt! Verkligen älskar den göra färgen, sån harmoni mot den stickande gula färg nytt trä har. Men hur ska man tänka när man inreder sin uteplats? Jag har ju delat lite tips här Innan men detta kan vara bra att ha med sig:)

För mig är det otroligt viktigt att man skapar en trivsam och mysig miljö utomhus. Att man förlänger känslan man har inne även ute. Skapa en plats som man inte vill lämna helt enkelt. Försök att se din uteplats på samma vis som er insida. Försök att tänka i rum. Att altanen har ett matrum, vardagsrum och plats för relax som ett sovrum. Här behöver man verkligen inte ha världens största altan för att lyckas utan dela upp altanen med olika möbler och grupper.

Lek med former, på en mindre altan är ett runt bord och en fin klotgrill perfekt ihop med en liten härlig utesoffa eller mysiga sittpuffar. Och glöm inte textilerna och belysningen. Det är precis lika viktigt på utsidan som på insidan.

 

Växter!! Placera växter i grupper. Maxa med fikon, citron, apelsin – träd. Plocka in trädgården i krukor i olika höjder och placera i grupp. Växter är otroligt vackert, mysigt och livfullt på uteplatsen.

 

Textiler! Ja som jag sa innan ös på med textil på utsidan för värme, mys och en ombonad känsla. En fin linneduk på matbordet, plädar, kuddar och varför inte en utematta under soffan?! Känslan av textil är svårslagen.

 

Belysning! Lika viktigt som jag tycker belysningen är inne så tycker jag den är minst lika viktig ute. På så vis förlänger man kvällen & det blir faktiskt otroligt mysigt när mörkret smyger sig på. Utebelysning finns i allt från solcellsbelysning till el och batteri. Ikea Har ett superfint och prisvärt sortiment i år!

 

Loungesoffan eller sittpuffen! Måste tipsa om att investera i en riktigt skön och härlig loungesoffa/fåtölj Eller sittpuff i år. Där man bara vill sitta med en god bok, valfri härlig dryck och bara njuta av sommaren. Viktigt att den är skön! Mina favoriter är Havsten från Ikea, sittsäck från Norr11 och Granits loungestol i bambu. Alla tre snygga, tidlösa & galet sköna.

 

Vi är så otroligt nöjda med resultatet av Sioox, som ni säkert ser. Är ni nyfika på mer och vilka färger jag tycker man ska välja ute och lite till finns en intervju och fler bilder uppe med mig på Elle Decoration nu, hur kul?! Så glad & stolt! Läs hela artikeln HÄR(länk).

 

Som ni förstår kan jag verkligen varmt rekommendera till er altan. Men Sioox har mer än bara altan impregneringar, utbuden är stort och passar även fasader, båtdäck och liknade så kolla in Sioox hemsida för hela deras fantastiska utbud.

 

Kramar 💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.