Susan Törnqvist

7 Tips för att lyckas med midsommar firandet & den härliga känslan

Hej söta,

Men asså hjälp bara ca 2 veckor kvar till midsommar. Vad hände egentligen?! Hur snabbt gick inte detta?!

Hög tid att börja planera denna årliga tradition. Vad är det egentligen vi firar? Haha, ja det kom jag och tänka på, är det att sommaren kommer eller finns det någon bakomliggande historia jag missat?!

Hur som helst. Hur ska man tänka när man dukar upp och gör ordning för denna härliga högtid. För hur ska vi tänka & dekorera för den här mysiga dagen som man vill spendera i en sommar idyll. Jag har finkammat Pinterest på massor av härlig inspiration för vårt eget midsommar firande här hemma och tänkte ge er mina bästa tips, för det är verkligen detaljerna som avgör.

1. Dekorera med kransar.

Låt dom klassiska midsommarstångs ringarna bli en del av dekorationen. Galet fint! Plocka björkris och gör ringar av tjockare ståltråd och dekorera med dessa. Varför inte plocka in lite vilda blommor och förhöj känslan ytterligare. En otroligt vackert fin detalj att dekorera med dagen till ära!

2. Den blomstertid nu kommer.

Det kan knappast bli vackrare än en mängd små vaser med blommor i. Vi har haft detta på både namnkalas och bröllop då jag tycker det är både vackert, romantiskt och enkelt. Fina små sommarblommor från trädgården i små udda glasvaser att dekorera bordet med. Ljuvligt!

3. Glöm inte taket.

Att ta bordsdekorationen ett steg länge och dekorera uppåt kan knappast bli mer trendigt eller vackert. Dra blickarna uppåt och låt bordet och taket spegla varandra. Varför inte ta en Gardinstång, klä in i Björk och häng sedan nyplockade trädgårdsblommor upp & ned Indokina höjder för en härlig och unik dekoration. Så otroligt vackert om Ni frågar mig!

4. Dekorera isen.

Detta ska jag utan tvekan göra till vår midsommarfest. Så enkelt men ack så galet vackert! Att dekorera isen med ätbara blommor ger ett otroligt fint intryck, skapar en härlig röd tråd och ger verkligen en känsla av sommar och lyx!! Ibland bor verkligen det vackra under allra enklaste.

5. Skippa stolarna.

Varför inte skippa dom traditionella stolarna och duka upp ett riktigt långbord och istället bara sitta på kuddar, filtar och mattor istället. Hur galet mysigt?! Måste säga att jag är riktigt sugen på detta själv men eftersom vi ska vara 7 barn med får detta bli en annan dag. Men älskar!

6. Rustikt & romantiskt.

Fram med linnedukarna, massor av ljus, ljusstakar, växter och låt känslan ta er till medelhavet eller en vingård till Toscana. Låt naturfärger utgöra en vacker och harmonisk bas & plocka in massor av vackra gröna blommor & blad. Otroligt vackert, stämningsfullt och lyxigt!! Här är det bara ett plus att mixa glad, bestick och porslin, det förhöjer den romantiska känslan ytterligare.

7. Sju sorters blommor.

Ja verkligen, ta traditionen med 7 sorters blommor under kudden ett steg till. Ge er ut på ängarna & plocka vackra vilda blommor av olika sorter och dekorera med, skapa era fina midsommarkransar och låt dessa blommor vara tema för kvällen. Bind ihop till vackra bordsdekorationer både som buketter men varför inte även som en del i bordsplaceringen.

Kan det blir härligare än en riktig sommrig och lyxig drink dagen till ära. Min favorit är en kall läskande lemonad av citron & rabarber. Lika god alkoholfri som med en skvätt alkohol. Varför inte servera med fina isbitar med blommor i?!

Härligaste sommar drinken: Citron & rabarber lemonad.

Du behöver;

500 g rabarber

3 Citroner

1 1/2 l vatten

2 dl rörsocker

2 dl färskpressad citronjuice

is till servering

Gör såhär:

Ansa och skär rabarbern i mindre bitar.

Lägg i en kastrull tillsammans med 1 liter av vattnet (för ca 1 ½ liter), citronsaft & rörsocker. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.

Sila genom en finmaskig sil. Låt svalna.

Blanda med 5 dl kallt vatten (för ca 1 ½ liter) och citronjuice. Häll upp i glas med is.

Sååå gott!!

Ett annat härligt tips kvällen till ära är lite lyxig och god löjrom. Om man orkar varför inte slå till på en härlig löjroms pizza?! Så galet gott!! Vill man ha en snabbare variant kan jag varmt rekommendera löjroms chips.

Ta ett par gåva lättsaltande lantchips och lägg på ett fat. Toppa med finhackad rödlök, Cream fraish, dill, citron klyftor, löjrom, salt & svart peppar.

Mums mums mums!!

Kramar 💋

Bilder: Pinterest

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. gunvor

    Midsommar eller sommarsolståndet är en gammal hednisk högtid som firades när dagen är som längst för att få goda skördar och fruktsamhet hos både djur och människor.