Susan Törnqvist

Go big or go Home

Hej babes,

Blir så glad att ni även gillar en liten mix av personliga inlägg här inne med. Ni som följt mig ett tag vet hur jag brottas med just detta, tycker det är så svårt att veta vad som är intressant att läsa om & inte samt hur mkt personligt ni vill ha. Så tveka inte att lämna en kommentar♥️

På tal om nått helt annat så tänkte jag att vi skulle lyfta ämnet om just mattan. Är det något ni som använder mig som inredare vet så är det hur jag alltid tjatar om mattan. Ni är även många som alltid frågar mig just kring detta ämne. Har publicerat ett inlägg kring ämnet innan som ni kan läsa mer om HÄR. Där hittar ni massor av tips på hur man man möblera på olika sätt ihop med sin matta.

Go big or go Home är ett uttryck som verkligen gäller när det kommer till just mattan. Man kan alltid säga att en matta alltid ska vara större än man tro och att det alltid är bättre med en större matta.

Anledningen till det då?!

Jo en för liten matta kan tro det eller ej förstöra känslan i ett helt rum. Ja det är verkligen sant. En möblering kan lätt kännas avhugget om mattan inte är i synk med storleken på möbleringen.

Det finns en grundläggande regel egentligen: Mattan ska fungera som en Ö. Alla möbler i sitt möblemang ska ska vila på mattan. På så vis skapar man harmoni men även en sammanhängande möblering. Det man ofta tror är att detta kräver stora rum, men det är inte riktigt sant. Även mindre rum klarar en stor matta bättre än man tror.

Som på bilden nedan, detta rum är inte speciellt stort men klarar ändå av en matta som faktiskt är stor nog att fylla hela möblemanget.

MEN: Om man har en favorit matta men den inte är tillräckligt stor, kan man inte använda den då?!

Självklart finns det några små knep & fusk att ta till:) MEN, dessa kräver nästan alltid att möbleringen står mot en vägg.

Har man en så kallad fri möblering i ett rum så skulle jag alltid säga att ni ska ha en matta som är större än hela möbleringen. Dessa stora mattor kan vara svåra att hitta men ett Tips är att kolla på heltäckningsmattor, dessa kan man nämligen få i precis vilka mått man vill till en bra prislapp:)

Tips & ”fusk” då? Som sagt har man en vägg som avslut är ett bra tips för då är det inte lika tydligt vart mattan slutar. Man kan här då välja att anpassa sin möbleringen efter sin favorit matta för att få ett mer harmoniskt intyck. Detta skulle jag dock säga nästan bara gäller i vardagsrum. I ett sovrum & en matplats så är det verkligen ovan stående som gäller:)

– Antingen väljer man att ha mattan fri mellan sina möbler. Ställ mattan precis mot bordsbenen på soffan, soffbordet i mitten och sen övriga möbler utanför mattan. På så vis skapar man harmoni eftersom alla möbler står fritt runt om.

– Alternativ 2 är att ställa möbleringen runt om på mattan så att intrycket blir precis som en ö men om mattan är för liten så är det för att stå under hela soffan så är ett tips att bara dra in den en bit under soffan så intrycket blir att hela möbleringen ändå vilar på mattan.

På bilden ovan så är mattan bara dragen indragen en bit under soffan då den inte är tillräckligt bred att stå under hela men det syns inte vilket gör att intrycket ändå blir harmoniskt.

Så som sagt det finns lite genvägar att ta men som sagt våga gå på en större matta. Det blir alltid det bästs för rummet och faktiskt även det snyggaste!

Nu ska jag ta med familjen till premiären av Liseberg. Thyra har längtat så nu äntligen🙌🏼

Kramar 💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.