Susan Törnqvist

Att skapa förändring på liten budget – 12 tips ni inte vill missa

Hej bästa. ni,

Så otroligt roligt att så många av er vill läsa om just det här med att inreda & skapa förändring på liten budget. För er som ville läsa om hur man lyckas med sina bilder så kommer detta såklart:)

Ja visst är det roligt att skapa förändring hemma. Jag är ju extrem och vill förändra ofta. Men så blir det lite i det här yrket, haha. Men om man ändå vill skapa förändring, inreda om eller bar få nyhetskänsla hemma men inte har någon stor budget hur gör man då?!

När jag inreder hos mina underbara kunder kan min budget vara allt från 3000-50000:- för ett rum då krävs lite olika typer av arbete och allt är givetvis möjligt! Tänkte ge er några tips på hur man skapar förändring på en mindre budget:

1. Loppis/ auktion/ Blocket / Tradera.

Ja utan tvekan det mest självklara och ingen nyhet för någon men något jag ändå upplever att många glömmer av.

Här är det perfekt läge att hitta allt från designklassiker till unika loppis fynd till betydligt bättre peng än nypris och samtidigt snällt mot miljön i ett hållbarhets perspektiv.

MEN detta är inte bara ett bra ställe att köpa på utan utmärkt ställe att sälja det där man inte länge behöver eller vill ha. Vet du att man räknar med att varje familj har ca 20000:- att hämta in på att sälja det man inte använder. Hur grymt?!

2. Byt med vänner & familj.

Perfekt när man har tröttnat på något som någon av ens vänner eller familj älskar. Ha en bytar dag där ni alla samlas över en fika/lunch/middag och har med er det ni själva tröttnat på för tillfället och byt med varandra:) Både trevligt, snällt mot miljön, plånboken & samtidig roligt att få med sig nåt nytt hem:)

3. Ikea hack!

Ja lär dig alla ikea hacks som finns och varför inte hitta på nya egna. Hur lätt som helst att på så vis få en personlig touch men samtidigt bara snäll mot plånboken och ännu mer plånboksvänligt blir ju om man gör hacks på ikea möbler köpta på ex blocket! Nyfika på inspo så kan ni läsa mina inlägg HÄR & HÄR samt HÄR 🙂 tre inlägg fullproppade med härliga tips:)

4. Lägg personlighet i detaljerna.

Istället för att lägga en förmögenhet på designsoffan, mattan, fotöljen eller liknade är det betydligt billigare att investera i vackra och personliga inredningsdetaljer. Dessa kan lika väl komma från trendiga inredningsbutiken som från sommar loppisen. Ett par snygga utskickade och personliga detaljer har samma effekt på inredningen som ett par accessoarer har på outfiten:)

5. Låt textilerna tala!

Detta är nog det jag oberoende av kund alltid säger. Arbeta med en trygg bas som känns tidlös men arbeta däremot med att skapa förändring i säsong med textiler. Här kan man enkelt byta ut en pläd och något kuddfodral och på så vis få en härlig nyhetskänsla.

6. Bli bästis med kedjorna!

När vi pratar trender och trendfärger som kommer till allt från designmärket till kedjorna är det betydligt mycket mer ekonomiskt att leta på kedjorna efter det där gula kuddfodralet än att köpa det från något dyrt design märke. Oftast går dessa trender ur tiden och är oftast inte så ekonomiska att investera i. Kedjorna är även grymma på att inspireras av designers och gör ofta likande produkter till mycket bättre priser!

7. Måla måla måla!

Finns nog knappast nått bättre sätt att piffa upp eller förändra känslan i ett rum än att måla & byta färg. Varför inte måla om taket istället för väggarna till exempel? Har man ett bra underlag så behöver man inte heller ta in en målare utan med rätt verktyg kan man enkelt måla ett rum själv. Super härligt ju:)!

8. Förändra & förädla!

Är man trött på tyget men älskar fåtöljen eller soffan. Eller älskar ramen men inte motivet. Ja hitta det ni älskar med saker ni har och förnedra det ni kan med möbeln, tavlan, krukan eller likande. Sprayfärg kommer man galet långt med och nya motiv kan man enkelt klicka hem billigt på ex Desenio. Varför inte klä om dynorna på stolarna eller färga tyget till soffan? Man kan hitta på massor med sina favorit saker med enkla och billiga medel:)

9. Byt plats & flytta runt!

Detta tipset är kanske svårt i en liten etta men ändå inte. För när man tröttnat på den blå kudden i soffan varför inte flytta in den i sovrummet och vise värsa. Att byta plats på blommor, detaljer, textiler och bara ge dessa en ny plats gör otroligt mycket för känslan och samtidigt roligt. Vips så blev den där tråkiga pläden jättefin bara den fick byta miljö.

10. Låt konsten tala!

Ja så otroligt mycket en ny tavla kan göra för känslan i ett rum. Varför inte flytta runt på dom ni redan har eller enkelt bara byta ut en?! Känslan blir helt annan men tänk på att hålla en röd tråd så det inte blir för spretigt. Posters och tavlor kan man numera köpa billigt på stora sidor online vilket är kalas om man vill ha en snabb förändring.

11. Grönt är skönt!

Oj ja detta pratar jag nog om allt för ofta men det är faktiskt så viktigt! Växter ger både liv till inredningen, förändrar en känsla i rummet och är oftast inte några dyra inköp och sköter man dom rätt brukar dom ge massor av små skott. Tror jag fått ut minst 5 nya elefantöron från min första växt jag köpte för ca 150:- för 4 år sedan:) Blanda gärna olika typer av växter en större golvväxt är både trendigt och galet snyggt!

12. Investera rätt!

Ja detta är faktiskt ett ekonomiskt drag rent långsiktigt. Att investera i nån eller några dyr gripar kan alltid vara härligt. Men vill man vara säker på en bra investering är ett tips att alltid kolla auktions sidorna innan. Vill man inte köpa på auktion så kan man ändå se hur värdet på sina dyrgripar står sig med tiden. En klassiker är alltid en klassiker trotts allt men om man vill kunna sälja med tiden och ändå inte förlora så mycket är detta ett hett tips:)

Hoppas ni fått lite tips på vägen darlings!

Kramar 💋

Psst… glöm inte att trycka på hjärtat nedan om ni gillar dessa inlägg 💋💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Grönt är skönt! Sant men synd att man saknar gröna fingrar.. 😉 Skulle gärna vilja ha tips på växter och framförallt golvväxter! Vilka växter har du hemma?? Tack för en bra blogg! Kram

  1. interiorbysusan

   Tack snälla sandra för bra tips:) detta ska jag absolut skriva om!!
   Så roligt at du läser min blogg, blir så glad för fina ord!

   Kramar