Susan Törnqvist

Mina bästa Life Hacks

Hej bästa ni,

Hoppas ni har en härlig start på veckan. Jag sitter på ett tidigt tåg upp till Stockholm. Ska bli en intensiv dag med tåg hem till kidsen igen på eftermiddagen men innan dess ska det hinnas med en fotografering ihop med Loppi. Så roligt!

Tänkte jag vi skulle prata lite om life hacks. Vad man gör för att eller använder för att få ihop eller göra livet lite lättare & enklare. Tänkte jag listat några av mina och det vore otroligt roligt att höra vad ni har för roliga & grymma life hacks:) Så vi kan tipsa & lära av varandra:) Hur härligt?! Vi har säkert många lika genvägar, för inte har jag kommit på allt detta själv:)

– Streamer! Alltså vårt bästa köp tror jag! Den åker med på alla resor och tar både bort lättare fläckar och doft så plaggen håller längre! Bästa!!

– Ingefära & gurkmeja! För att hålla mig frisk från så många av föris bacillerna som bara möjligt och barnens snoriga näsor okt-april så är min dagliga dos av en ingefära & gurkmeja shot min life saver!

– Kokosoljan! Alltså bästa mot torr hud! Är hyn trött och fnasig efter vintern sov med ett lager kokosolja i ansiktet. Även perfekt mot torra hälar, knän & armbågar & som hårinpackning:)

– Bikarbonat! Haha ja ibland så häller jag i en gnutta bakpulver i min ansiktsmask för att ge porerna en extra match.

– Rulla rulla! Älskar ni som mig siden blusar men som tyvärr är super känsligt mot veck & rynkor. Har ni inte möjligthet att ta med en streamer är mitt tips att rulla dessa & rynkorna är ett minne blott:)

– Våtservetter! Alltså vad gjorde jag innan jag fick barn?! Dessa små servetter vi rengör bebis rumpor med tar nämligen bort dom allra flesta fläckar. Prefekt till sammetstyger!

– Flyplansläget! Genom att sätta telefonen på just flygplansläge så laddar den dubbelt så snabbt. Perfekt när man behöver ladda upp batteriet snabbt!

– Mandolinen! Aldrig har det väl varit lättare eller snabbare att skiva eller hacka! Men akta fingrarna:)

– Använd ugnen! Som gammal skridskoåkare applicerar jag det gamla tricket från när jag värmde upp dom nya stela skridskorna i ugnen för att sedan kunna gå ur dom innan premiären på isen. Samma sak fungerar fantastiskt på skinnskorna. Men här snackar vi inte om

att skorna ska grillas i 250grader:) haha

– Ketchup & citron! Dessa två komponenter är två olika trick att använda för att rengöra mässing. Citronen ihop med bikarbonat eller bara ketchup får din mässing att glänsa fint igen:)

– Pinterest! Kanske varken en nyhet eller nått riktigt life hack men världens bästa känna för inspiration när den tryter eller när man vill förklara sina tankar med! Älskar!!

– Torrschampo! Inte bara bra mot fett hår utan även perfekt för att kamouflera utväxten på men även om det blonda håret känns gult och dassigt livar ett torrschampo upp färgen!

– Exfoliering! Bästa tricket att liva upp en livlös och trött hud. Bästa grunden för att få till det perfekta glowet!!

– Nyckelringen! Ja måste väl vara ett av dom vanligaste life hacks som finns men även galet jobbigt problem. Fäst en nyckelring i gylfen och fäst den sedan runt knappen innan du stänger byxan:) Tadda, problemet är ett minne blott!

– Ättika! Ska du bara ha en sak hemma så är det ättikan! Är bra mot precis allt från fettfläckar till mögel & dålig lukt.

Ha nu en jättefin dag bästa ni!!

Kramar💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nathanelle

  Kul inlägg men jag förstår inte hälften av alla grejerna, haha. Vad är en streamer?! Vad gör du med nyckelringen och varför? Hur rullar du bort rynkorna?

  1. interiorbysusan

   Men nej så synd, det va ju inte meningen. En staemer är som ett strykgärn men smidigare och som bara går på ånga. den tar snabbt och lätt bort alla rynkor:)
   Nyckelringen sätter jag i haken på dragkedjan, drar upp dragkedjan och sätter nyckleringen runt knappen innan jag knäpper byxorna:)
   Ett plagg som man rullar blir inte skrynkligt men om man viker det blir det lättare skrynkligt:)

   Kramar

   1. Nathanelle

    Haha okej. Drt var för du hade skribit stReamer 😊 fattade nada, någon ny SUPERMASKIN 😉 Nyckelringen för att det är pilligt att dra upp gylften eller? 😅 Tack för en fin blogg ☺