Susan Törnqvist

Förändringarna som avgör

Hej bästa ni,

Hemma inreder jag med som ni kanske vet gärna med en mix av dyra designklassiker och härliga ikea favoriter. Tycker om mixen mellan plånboksvänligt och dyrt både i möbler och detaljer. Det ger härlig personlighet och mix i hemmet:) Sen är det ju faktiskt i ärlighetens namn galet dyrt att bara köpa design. Haha

Jag har fått så många frågor av er om

Många av mina möbler och skåp här hemma som många faktiskt kommer från Ikea. Det är sällan jag låter dom vara helt i original utan små förändringar kan verkligen göra enorm skillnad. Tänkte ge er mina personliga Ikea hacks som jag har här hemma och svara på era frågor:) Ibland är det dom små detaljerna och mixen som blir avgörande för känslan.

Så otroligt många av er som frågar om detta skåp. Detta är faktiskt inget ikea hack utan allt kommer faktisk från ikea & är rena budget fyndet! Men eftersom ni är så många som frågar tänker jag att vi betar av detta ändå:)

Skåpet är ett bestå och jag har valt det svart/bruna skåpet med Kallviken luckor och sen bestås toppskiva i marmor imitation.

Detta är ett annat av mina favorit skåp hemma. Detta kommer från Ikea och heter Ivar. Detta har jag betsat med en svart matt bets och en hel matt lack. Sedan har jag måttbeställt en kalkstensskiva hos ett stenhuggeri. Blev perfekt mot vår kalkvägg och går i stil med min föda tråd i hemmet:)

När T va liten så gjorde jag detta hack på Ikeas duktig kök. Det har blivit väl använt vill jag lova:) Idag är det flyttat in till minis rum och används lika mycket. Köket är målat mes snickeri färg och detaljerna är sprayat med mässingsfärg och skillanden blir enorm. Tips: Grunda med häftgrund för att få färgen att fästa på skåpet.

Denna soffa kommer även den från Ikea, heter Söderhamn. Många frågar alltid om klädseln och denna är faktiskt från Ikea. Den heter Finnsta turkos men jag har tvättat klädseln för att få den mer singelns färgen än den har helt ny på ikea. Benen har jag bytt ut till dessa från pretty pegs. En liten oviktig detalj kan tyckas men skillnaden blir enorm. 🙂

Benen! Ja det mest uppenbara och enkla sättet att förvandla din bestå byrå eller ikea soffa på men som trotts allt kan göra så otroligt mycket mer än man kan tro. Prettypegs har många snygga & prisvärda ben:)

Här har vi ett mega ikea hack. Det råkar också vara mitt favorit skåp här hemma. detta skår består i stommen av ett bestå skåp som sen fått både toppar, fronter, sidor, ben & handtag av bytfront. Skåpet känns lyxigt och personligt på ett härligt sätt:)

Tv-bänken är även denna Bestå och har genomgått samma förändring som det gråa skåpet ovan.

Fronter!Ja så busenkelt är det att göra din bestå byrå personlig. Nya fronter finns i flertalet mönster och färgställningar vilket gör det enkelt att skapa din personliga favorit. Företag som Bytfront & Superfront har ett stort utbud. Även Ikea själva har utökat sitt utbud med fronter och lanserat massor med fina och prisvärda fronter! Bland annat dessa nedan:)

Toppskiva!Ja med en ny personlig toppskiva i marmor blir din ikea byrå både en trendig & lyxig inredningsdetalj på ett kick. Beställ antingen en måttbeställd marmorskiva eller kalkstensskivahos ex Superfront HÄR. Nu har även Ikea börjat med marmor inspirerade toppskivor till pang pris som jag nämnde innan, hur bra?!. Se HÄR.

Detta är också ett av mina populäraste ikea hack. Detta är ett vanligt bestå skåp i vitt men med front dekaler. Enkelt, prisvärt & snyggt!

Front dekaler! Ja förteget Frontcover tillverkar frontdelaker i härliga mönster som man enkelt fäster på sina befintliga bestå dörrar. Busenkelt, snabbt fixat, prisvärt och galet snyggt!

Ja min älskade gråa sammets soffa är även den en Söderhamn från Ikea. Tyget kommer dock från Bemz. Hur fint?!

Tyget! Ja tyget på en soffa kan vara avgörande för hela känslan och vill man inte lägga en förmögenhet på en soffa i linne eller sammet är Bemz ett grymt alternativ. Dom har tusentals grymma tyger till nästan alla Ikea soffor och dom är otroligt prisvärda!!

Hoppas nu att ni fått lite matnyttiga tips och. Inblick i mina små ikea hacks!

Kram på er💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mia

  Hej! Fantastiskt hem och roligt att få tips på hur man kan göra saker personliga. Jag undrar vart den snygga lila mattan kommer från?

 2. Jasmine

  Hej!
  Jag är sugen på söderhamn soffan i finnsta turkos och tyckte den såg jättefin ut på dina bilder. Hur hade du tvättat den för att få den att ha den färgen?
  Tack!

  1. interiorbysusan

   vet faktiskt inte såhär på rak arm men vet att den är måttad precis till skåpet, återkommer 🙂
   kramar