Ärligt kring inredning, barn & barnrum – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Annons

Ärligt kring inredning, barn & barnrum

Hej darlings,

Så många frågor jag får angående kombinationen inredning, barn & barnrum. Hur mina tankar går, frågor om mina barn inte har leksaker och hur jag tänkt inrett mina tjejers rum. Så jag tänkte beta av ämnet här:)

För ja vår familj består av två små tjejer & faktiskt även en hund. Det är ofta jag får frågan hur vårt hem kan se ut som det gör när vi har en 1åring hemma om jag alltid har allt framme eller om jag väljer att plocka bort som man ofta gör när barnen är små.

När Thyra va liten så levde jag under filosofin att om jag inte plockar bort så slutar tillslut sakerna som alltid står framme vara intressanta. T pillade sällan på nått, stoppade knappt något i munnen utan fann sig i att det stod blommor, detaljer och inredning framme.

Barn nr 2 då, jo precis samma filosofi & inställning. Det fungerade ju så bra förra gången och det är ju inte så att T som är 3 år äldre än Thelma klättrar på allt hemma så det borde gå lika smidigt. Ja i teorin låter det ju rimligt. MEN olika barn, olika personligheter och där kom hon min lilla virvelvind. Hon som stoppar allt hon ser i munnen, hon som pillar på allt, klättrar på allt och blir så arg att hon gråter om hon inte får som hon vill.

Nu kan man tycka att en normal mamma kanske skulle ge vika, plocka bort och låta det vara så under en period. Men för mig som fotar & jobbar med inredning med vårt hem som störta lekstuga i mitt jobb nästan varje dag fungerar inte riktigt det. Naivt tänker jag fortfarande att tillslut blir måste det ju bli tråkigt. Däremot så har jag anpassat vårt hem på mitt sätt:)

Har fina förvaringsboxar till tv kontrollerna. Det kommer inte in några farliga växter i hemmet som hon kan nå. Det finns inte detaljer som hon kan svälja, och försöker ha ömtåliga saker på en höjd hon inte når. Det fungerar för oss MEN det går sönder saker ibland, det ska jag inte sticka under stolen med. Men barn är barn och vårt hem lever vi i och vill jag inte plocka bort precis allt då får jag bara acceptera det. Mina barn ska inte tro att vårt hem är ett museum bara för att deras mamma jobbar med det hon gör. Utan det får gå sönder saker ibland och det är faktiskt bara saker så länge barnen inte skadar sig♥️

Det andra många inte verkar tro är att mina barn inte har leksaker. Ni som följer mig på stories har sett motsatsen bevisad några gånger:) haha.

För ja dom har massor av leksaker, både lite snyggare som står framme även som dekoration och sånt där härligt fult som barn älskar och jag har även leksaker i nästan alla sociala rum. Jag har dock valt att förvara leksakerna smart och snyggt:)

I vardagsrummet har vi en superfin korg med lock där barnens leksaker ligger. Vi har fina tygpåsar med fina barnfigurer från Leiwood & Fabelab där vi har leksaker i matrummet. Vi har även samma typ av förvaring i deras rum. Gömmer leksaker i fina koffertar som även fungerar som sängbord. Thyras förvaringsskänk i hennes stringhylla rymmer massor av leksaker, smidigt och enkelt förvarat i små fina barnanpassade lådor & boxar. Även fina små koffertar/väskor av papp rymmer massor av små saker som man smidigt samlar på ett ställe men som är superfina att låta stå framme:)

Ja hur har jag egentligen tänkt när jag inrett mina tjejers rum?

För mig är det största problemet just alla leksaker som barn gärna har. Så jag försöker alltid tänka in förvaring för leksakerna vidare sällan till en harmoni om dom syns & set jag vill skapa i alla sovrum är just harmoni. Det är min utgångspunkt i tjejernas rum.

Sen är barn faktiskt barn. Så det ska kännas lekfullt och inbjudande ut. Här ska man få plats att leka, pyssla, mysa och ha kul och samtidigt känna att det är ett barnrum.

Nu trivs vi bäst i en dov färgskala och det får inte kännas för skrikigt samtidigt som mina tjejer ändå älskar rosa så har jag självklart låtit detta vara en av accenterna i deras rum.

Sen älskar jag att inreda med fina posters & belysning. Barnbelysning är så mysigt samtidigt som dom är galet fina som lekfulla inredningsdetaljer.

Nått annat jag tänker när jag inreder är i zoner/öar/platser. Att det i tjejernas rum ska finnas plats för pyssel & lek, en plats för mys, en plats för förvaring/kläder, en säng & yta till leksaker. På så vis får varje del sin plats och man får in så mycket utan att det hamnar på varandra.

Så snabbt och enkelt då:

– Tänk harmoni. Addera sedan en släng lekfullhet.

– Förvara smart. Leksakerna finns där men syns inte när det är städat.

– Välj en färgskala och addera harmoniska accenter. Försök få in barnens favoritfärg.

– Addera lekfullhet. Barnlampor och fina leksaker är perfekta som inredningsdetaljer, Ex pussel.

– Inred i zoner. På så vis får man in ett helt hem på ett rum och lämna ytor öppna för lek.

Här ser ni lite av tjejernas rum.

Hoppas ni fått svar på era funderingar och lite tips på hur man kan inreda i barnrummen.

Kramar ♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons