Susan Törnqvist

Detaljerna

Inlägget innehåller adlinks.

Grå vas 101 Copenhagen HÄR(länk) // Svart vas H skjalm P HÄR(länk) // Skänk Harper Bloomingville HÄR(länk) // Poster Desenio // Ljusstake NUR HÄR(länk) // Väggfärgen heter Dusky le havre från Nordsjö //

Hej babes,

Så roligt och så glad jag blir när ni är så många som uppskattar mina tips och mitt tidigare blogginlägg! Värmer verkligen i hjärtat!

Tänkte prata lite om detaljerna. Det där ”pyntet” som ibland kan tyckas rätt så onödigt för många men som är det som verkligen blir det som faktiskt blir avgörande för känslan.

Ett vanligt misstag man som inrednings tokig ibland gör är att överdekorera. Jakten på det perfekta stilebenet kan sluta med ett rum fyllt med alldeles för mycket dekorationer och känslan blir genast rörig och osammanhängande.

Här kommer några av mina små tips att ha med sig på vägen:)

1. Knyt ihop säcken med färgvalen. Att plocka upp en färg i ett annat rum i hemmet genom en detalj, skapar den röda tråden och knyter ihop säcken på ert harmoniskt sätt.

2. Less is more. Se på din yta med kritiska ögon. Testa att plocka bort ett par saker och försök att behålla en bas som känns genomtänkt. En lampa, nån ljusstake, en dekorativ detalj och kanske några böcker liggandes kan vara det som räcker för att få det att kännas både hemtrevligt men lagom.

3. Variera dig. Plocka bort och flytta runt på dina detaljer ofta. Byt ut detaljer efter säsong, byt blomma, lägg till nån färg och vips så blir känslan någon helt annan. På så vis skapar man nyhetsvärde utan att man bygger på med för mycket detaljer. Håll dig till din harmoniska bas.

4. Välj med omsorg och köp inte allt från samma ställe. Ja precis så enkelt som det låter, undvik att köpa allt från samma ställe. Detta blir oftast opersonligt och ”katalogigt”. Skapa personlighet i hemmet genom detaljer valda med omsorg och tanke. Kan vara allt från ärvda saker, till loppis fynd eller den där ljusstaken från trendiga inrednings butiken. Det är mixen som skapar personlighet i hemmet.

5. Håll dig till er inredningsstil. Har ni några ledord som beskriver er inredningsstil så ha alltid med er dessa när ni köper detaljer till hemmet. När ni står och håller i den där super fina detaljen i butiken så ställ er frågan: Är denna klassik och tidlös? (Om detta är era ord) ni byter ut orden i slutet mot det som ni beskriver er stil med helt enkelt. Detta minimerar felköp redan i butik.

Hoppas detta underlättar er i skapandet och jakten på era inredningsdetaljer.

Stora kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Joanna

    Hej, så kul att ha hittat någon med den stil jag gillar Var kommer den fina dagbädden från? Du är grymt duktig Hejja dig!