Susan Törnqvist

Att tänka på när man inreder matrum

Inlägget innehåller adlinks.

Hej darlings,

Hoppas er start på helgen är grym! Fullt ös här hemma för vår del ihop med annat kul:)

Middag med fina vänner & deras kids ikväll som ska bli så mysigt! Thyra blev överlycklig att få leka med sin tjejkompis, hon har trotts allt känt N i hela hennes liv:) Så roligt att se henne så glad.

På tal om middag så tänkte jag ge er till matrums tips. Tankar och idéer man kan ha med sig i bagaget helt enkelt:)

Bryt träslaget. Att våga bryta valet av dom olika träslagen ger verkligen ett djup och en härlig känsla till rummet. Våga ha olika nyanser och olika typer av träslag på bord samt stolar. Ett trä bord ger dessutom ett naturligare och lugnare intryck med mer harmoni än ett vitt eller svart bord.

Våga mixa. Ja som jag älskar just detta, våga mixa olika stolar kring bordet. Hur snyggt?! Det enda man ska tänka på är att hålla dessa i samma ton/färg för att få en enhetlig och lugnare känsla. Måla eller välja i samma ton vid köp är ett hett tips:)

Runda bordet. Ja det är ingen hemlighet att det är lättare att sitta många och samtala kring ett runt bord. Alla blir på nått sätt nära och är det inte så att man kan ha ett stort runt bord tycker jag absolut man ska kolla in ett ovalt:) En bra mix mellan långbord och ett runt. Något som står högt på min önskelista!

Tänk på stolen. Ja det finns ju inget härligare än långa middagar med vänner och familj, där samtalen pågår fram till små timmarna. Viktigt att tänka på är verkligen valet av stol. Provsitt och känn på dom stolarna ni funderar på så ni vet att dessa inte ger den berömda träsmaken.

Pricken över i:et. En matplats består ändå alltid av samma bas. Stolar & bord, ja så här är det detaljerna som gör skillnaden. Satsa lite extra krut på taklampan och addera gärna en stor härlig matta när du inreder din matplats. Se till att sätta stilen och gör den i ögonfallande taklampan till pricken över i:et här inne:)

Ombonat. För att få en annars rätt så stel matplats att få en mer ombonad känsla finns ett par knep. Addera liv med blommor, unna er en vacker vas och fyll med krispiga blommor även växter på golv är så fint och livfullt’ Finns en vägg så är konst & tavlor att rekommendera för att få en extra touch på det hela. I övrigt så addera lite textiler, en mysig pläd, kudde eller dynor. Kanske förvara dessa i en snygg korg. Snygga ljusstakar och ljus är en extra fin touch för myskänslan här inne:)

Detta är min matplats hemma. Där jag tänkt på dom tips jag ger ovan. Ett snyggt ovalt bord och två stolar till önskar jag mig:)

Matstolar CH24 Y-stolen HÄR(länk) // Matbord IKEA HÄR(länk) // Matta Ellos HÄR(länk) // Posters blandande från Desenio, Artilleriet & Yoursignat // Ljustake Klong HÄR(länk) // Ljusstakar AYTM HÄR(länk) // Takkrona Ferm Living HÄR(länk) // Vas Svenskt Tenn HÄR(länk) // Fönsterlampa Norrmann Copenhagen HÄR(länk) //


 

Nedan ser ni lite av hur min hade min dröm matplats gärna hade fått sett ut. Eller jag är väldigt nöjd med den vi har men om jag hade gjort om och fått byta ut lite saker:) Jag älskar våra Y-stolar så dom kommer jag inte byta ut men jag är på jakt efter ett större bord och gärna ett ovalt eller mer rundat i formen än ett vanligt avlångt:)

Taklampa Rum21 HÄR(länk) // Stol &Tradition HÄR(länk) // Ljusstake Arne Jacobsen HÄR(länk) // Matta Chhatwall & Jonsson HÄR(länk) // Vas Rum21 HÄR(länk) // Matbord Ellos HÄR(länk) //

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kattis

    Tack för tipsen! Håller på och renoverar vårt vardagsrum där vi har vårt matbord. Hoppas du kan hjälpa mig med detta bekymmer: Jag har ett stort ekbord med plats för åtta personer samt tillhörande ekstolar. Jag vill gärna få in en skänk samt vitrinskåp i vardagsrummet. Jag är inne på att ha de i vitt, mer mot skandinavisk stil. Men behöver skänken och vitrinskåpet matcha varandra och komma från samma serie? De kommer att stå väldigt nära varandra.

  2. Linnea

    Hade blivit jääätteglad om du ville tipsa om snygga vägglampor! Som man kan ha på väggen över soffan osv. Gärna blanda budget och lyx varianter!