Susan Törnqvist

Tankar från skal till färdigt rum

Inlägget innehåller adlinks.

Hej darlings,

Hoppas ni har en magisk start på veckan. Här är det som vanligt fullt upp. Byggarbetsplats, en liten som klättar på allt och jobb. Haha livet i ett nötskal just nu:)

Håller på att fixa på övervåningen just nu och i det som blir vårt allrum. Här inne ska det bli mys på hög nivå. Tänkte visa er lite hur jag arbetar när jag inreder. Ni ska få se hur det ser ut hör inne idag, när jag bara ställt in soffan och bord, sen ska jag dela min tankar och tips med er So kanske kan vara till hjälp och visa er lite av det jag har på min önskelista till rummet och sen får ni se resultatet. Vad tror ni om det?

Såhär ser det ut idag, jag har ju inte kunnat

Låta bli att ha lite kuddar i soffan och lite grönt för att få en känsla tills det är klart. Som ni ser är rummet rätt så litet men här inne vill jag ha mys. Här ska barnen kunna se på film med sina kompisar och få lite egentid kanske mest när dom är större men ändå:)

Tänkte dela med mig av mina tankar hur jag tänker när jag inreder och ge er mina tips.

Det första jag gör är att tänka på 2 saker:

Den röda tråden. Hur ser resterande delen av huset ut och tänker på vilken stil jag har och vill åt för att skapa en röd tråd.

Känslan. Vad vill jag åt för känsla i ett rum. Ska det vara ett rum till för mys, ska det vara ett rum att umgås i. Vad vill jag åt?

Efter detta så tänker jag ofta på följande saker:

Moodbord. Ja bästa tipset jag har. Jag bygger oftast dessa i mitt huvud nu för tiden men att bygga moodbords med färger, material och produkter är det bästa innan man startar. Redan här kan man se om man får ihop rätt känsla och om den följer den röda tråden.

Vad behöver jag komplettera med. Vad har vi som vi kan använda idag, flytta på och vad behöver vi komplettera med.

Rummet och dess begränsningar. Vad har rummet för begränsningar och hur gör jag för att jobba med dom och utnyttja andra delar. I vårt rum saknar vi ex fönster men att arbeta med speglar kan reflektera ljuset och få rummet att kännas större. Lite sånna tankar.

Bord Ox Denmarq HÄR(länk) // Kruka DBKD HÄR(länk) //

Jag har en tydlig NY studio känsla som jag vill åt i hela vårt hus. Så även här inne. Jag arbetar med grått som bas med svara accenter.

Jag vill åt en hög mysfaktor här inne, ombonat men i stil med resten av huset.

Vi behöver arbeta med belysning för att kompensera att rummet inte har fönster och samtidigt lura ögat att jobba med rymd genom speglar.

Ja såhär har jag tänkt lite i min jakt på det vi behöver för att få till det jag vill i detta rum.

 

Detta är det som står på önskelistan till detta rum ser ni nedan. Det passar in i stilen jag vill åt och knyter ihop säcken med resten av huset samtidigt som det blir mysigt. Vilket är viktigt.

Speglarna är det som kommer att få rummet att kännas mer rymligt, både släppa in ljus men också en illusion av rymd. Taklampan är både mysig och coolt New Yorkig. En stor mysig fluffig mattan kommer vara det viktigaste här inne. Den kommer ge värme, mysfaktor och ljus upp samtidigt som den är fin i kontrast mot set hårda bordet.

Bordslampa & golvlampa ska bo här inne då belysning är något av det viktigaste för mig i ett rum.

Tror ni det kan bli bra?

Taklampa HÄR(länk) // Speglar Broste Copenhagen HÄR(länk) // Bordslampa Menu HÄR(länk) // Ljusstake Pols Pottern HÄR(länk) // Matta ull Chhatwall & Jonsson HÄR(länk) // Poster HÄR(länk) // Golvlampa ByRydens HÄR(länk) //

Hoppas mina tips kan hjälpa er lite där hemma♥️

Kram på er !!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.