Susan Törnqvist

Inreda med glasvägg

Hej bästa ni,

Får så många frågor av er dagligen gällande vår glasvägg hemma. Ni som följt bloggen länge vet att jag besvarat detta vid några tillfällen men ni är många nya på instagram som frågat om detta så jag tänkte ge er tips på det här med att inreda med en glasvägg och vad ni ska tänka på:)

Trenden med glasväggar är definitivt här för att stanna. Dom är både snygga, praktiska och funktionella. Jag får ofta frågor på hur våran är byggd, storlek, av vem och vad den kostar.

Våran är special tillverkad på våra önskade mått för att passa just vår vägg. Den är tillverkad i stål där vi sedan satt i säkerhetsglas. Nu känner vi han som tillverkat vår men priset för en special tillverkad glasvägg ligger på ca 15000-20000:- men det beror givetvis på önskemål, storlek osv.

Glasväggarna går att få med dörrar, skjutdörrar, som duschväggar med mera. Ja bara kreativiteten sätter gränserna. Våran är tillverkad i stål och sen lackad svart och även här kan man själv välja färg.

Även vilket glas man använder är upp till er och givetvis också det som påverkar prislappen. Vi har valt ett säkerhetsglas från Pilkington men man kan även välja frostat glas, tonat glas eller kanske spegelglas.

En glasvägg har flera praktiska och funktionella egenskaper som gör denna trend så populär och tidlös. Eftersom man också anpassat utseendet är en glasvägg snygg i alla hem.

En perfekt rumsavdelare som släpper in ljus. Ja för våran del så älskar vi en öppen planlösning men när vi byggde ut huset så skulle det nästan bli för öppet att inte ha någon avdelare alls mellan det nya och gamla så vi valde att sätta in en glasvägg. Den ger en känsla av både öppenhet och avskildhet samtidigt. Den släpper in ljus och ger oss en liten dämpning av eko som annars kan finnas på riktigt stora ytor.

Trolla med planlösning. Ja det är så många använder dessa glasväggar idag. Skapa ett sovrum i en mindre lägenhet utan att få rummet att kännas avhugget eller litet. Addera ett par gardiner och avskildheten är ett faktum.

Glöm dom vanliga duschväggarna. Ja en duschvägg i glas likt dessa ger vekligen en helt annan känsla i badrummet av lyx och finess. Jag drömmer om en vägg likt denna i vårt nya badrum. Så galet snyggt och en snygg röd tråd i vårt hem.

Öppna upp, släpp in ljus och skapa transparens. Ja hur snyggt är det inte med ett fönster istället för en hel vägg bara för att ge rummet det där lilla extra?! I sovrummet, vardagsrummet eller som i köket här. Åh älsk på det!

Istället för vanliga dörrar. Ja in till vårt nya sovrum ska vi ha dörrar likt en glasvägg. Dels för att släppa in ljus i hela övervåningen men också för att knyta ihop säcken med en röd tråd. Snyggt och stilrent.

Hoppas ni fått lite tips och svar på era frågor kring detta med glasväggarna:)

Kram på er!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.