Susan Törnqvist

Hållbar inredning

Hej finaste ni,

Hoppas ni alla haft en magisk helg! Så snabbt en helg kan gå dock tycker man knappt hinner landa innan det är måndag igen😅

Fått lite frågor ang det här med inredning och konsumtion så jag tänkte svara på den frågan och mina tankar kring det som det här med instagram och bloggar kan påverka oss i en jakt på något perfekt.

<<<<<<<
ssnabbt en not angående jakten på det perfekta hemmet. ALLA hem är perfekta så länge man trivs i sitt hem! Det är det som är perfektion och det som man ska sträva efter!

Att må bra och trivas i sitt hem och att man får ut det som är absolut viktigast för just Er och era behov. Resten är rätt oviktigt i ärlighetens namn!

I mitt hem leker barnen med leksaker från sovrummet till deras rum med spår efter vart dom varit. Precis som alla barn, precis så som det ska vara. Vi har högar med tvätt, disk i diskhon och glöm inte vi har byggt och renoverat vårt hus i långt över ett år. Verkligheten som aldrig hamnar på bild då den inte är så inspirerande🙈

Jag vill inspirera er, ge er tips och idéer om hur ni kan tänka med era hem om ni kört fast som man ofta gör. Jag vill inte ge någon av er underbaringar någon prestations ångest, för något väl stylat mäklar hem finns det få personer som bor i 24/7 vill jag lova!! ♥️

För mig handlar inredning om ett intresse och yrke. Jag älskar att flytta runt hemma, möbler om och skapa förändring. Men för mig är inredning som mest inspirerande i dom hem som har skapat en personlig stil även om det finns många detaljer och möbler som är samma så handlar det om att inreda personligt. För ett bord, en lampa eller en stol kan se helt olika ut i olika miljöer vilket är underbart!

Alla hem har olika förutsättningar och att det är viktigt att utgå från dom, sig själv och sin personliga stil och därefter skapa en röd tråd. Då faller allt ofta på plats naturligt. Det viktigaste att ha med sig är den röda tråden. Att alla rum går i en gemensam stil och flyter samman. Att det inte blir för spretigt, det är då det kan kännas oharmoniskt. Det är just den röda tråden jag tror är svårast. Man ser massor av saker man ser i alla insta hem men allt passar kanske inte in i den stil man skapat. Här krävs det ibland lite eftertanke, kan man få det man älskar att massa in med enkla medel som detaljer sov så kör:)

När det kommer till konsumtion så tycker jag en mix av nytt & gammalt, dyrt och billigt är det som blir snyggast i ett hem. Men jag har genom alla år lärt mig att tänka långsiktigt av den anledningen att det är det som blir billigast i längden.

Jag har några saker jag lägger mer pengar på som en investering, klassiker som jag vet passar in oavsett stil och trend. Produkter som håller år efter år i sin tidlösa design och som håller en hög kvalitet. Dessa svider oftast mest att köpa men har även ett högt andra hand värde och kan vara dom detaljerna som är värda pengarna. Här kanske man får spara lite men älskar man det så är det värt pengarna vill jag lova:)

Jag har hellre en Ikea soffa, någon bestå byrå och annat härligt som är så bra från Ikea men lägger hellre pengar på snygg tidlös belysning, fina vaser eller tidlösa ljusstakar. Sånt jag vet att jag kan flytta runt på och som alltid fungerar.

Jag älskar Ikea och det faktum att man alltid kan göra grymma Ikea hacks för att personifiera sitt Ikea köp är ju as schysst!

För att skapa förändring genom säsonger så byter jag ofta ut textiler, blommor och små detaljer som ex ljus för att skapa en annan känsla. Jag har skapat mig ett litet textil förråd hemma med plädar och Kuddfodral som jag plockar fram och byter ut med. Ibland alla, ibland någon och sen byter jag plats på befintliga.

Så nej man behöver inte köpa nytt hela tiden. Två ny Kuddfodral kan vara det som kan göra skillnad och sen jobba med det man har.

Mina bästa tips: – Satsa på kvalitet men blanda med ex Ikea.

– Byt ut enkla saker som Kuddfodral, blommor, plädar och färg på ljusen för att skapa förändring i säsong

– Flytta om. Använd det du har hemma och skapa förändring genom att byta plats på både små och stora saker.

– Köp och sälj via auktion, blocket eller tradera. Perfekt för att göra grymma fynd både på designklassiker och annat. Sen är det miljövänligt med!

– Inred med personlighet. Det blir både finast och mest spännande så.

– Röda tråden. Det viktigaste och det man verkligen inte får glömma! Detta är det som kan avgöra hur helheten känns och då även påverka hur man trivs i sitt hem.

Ja detta är lite så jag ser på detta darlings och glöm inte vi är alla olika, har olika stilar & gillar olika saker och det är precis så det ska vara!!

Kramar♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. funkisistan

    Hej, vilket bra, läs- och tänkvärt inlägg. Just speciellt det här med perfektion och hetsen. Minns ett inlägg jag läste på någon av toppbloggarna där tjejen lagt ut en bild på sitt nymålade sovrum i någon fin mörkgrå färg, ojojoj kommentarsfältet svämmade över av frågor om färgkoden.. Precis som du skriver också är det ju inte prylarna utan helheten, kombon som gör det.. Till sist måste jag också säga TACK för att du så frikostigt visar upp alla fina dyrgripar i ditt hem, vi renoverar överallt så det är stopp på inköp av alla de där sista prylarna som lixom är pricken över iet i ett hem, som min M tyvärr kallar ”onödighetsköp”.. Så please keep up the good work, så suktar jag vidare..

  2. Jenny

    Resonerar precis som du! Har dyrare lampor hemma och resten är en blandning från IKEA till designklassiker. Tänkte passa på att fråga om den där svarta fåtöljen från Ellos, är den skön att sitta i tycker du? Det är blandade recensioner på Ellos hemsida nämligen. Tänkte om den var tillräckligt skön att sitta i en lång tid, när man tittar på film exempelvis? Är den en bra läsfåtölj? Jag håller på att leta efter en nätt fåtölj som ska passa vår nya rätt så stora soffa.