Konsten att inreda ett barnrum – Susan Törnqvist
interiorbysusan

Susan Törnqvist

Annons

Konsten att inreda ett barnrum

Hej finaste ni!
Hoppas ni haft en jättefin helg! Vi har landat lite efter våran tripp till Kålmorden, njutit av det fina vädret & firat finaste lilla Leon som fyllt 1 år. En fullspäckad helg helt enkelt:)

Jag är så nyfiken på vad ni gillar att se & läsa om här på bloggen:) Skulle bli så glad om ni skulle vilja berätta det för mig ♡

Som jag berättat lite för er innan så bygger vi om & ut här hemma just nu och som jag längtar efter att det ska bli klart:) Få mer öppna och större ytor och att tjejerna ska få varsitt större rum.

Idag har dom ett rum eller det är väl egentligen T:s rum men inget rum som dom sover i utan här är allt fokus på lek & mys. Rummet är verkligen inte alls stort vilket gör att vi verkligen fått tänks till för att få in allt. Det ska finnas rum för båda barnens kläder och leksaker samtidigt plats för roliga leksaker som kök, bord & stolar och en myshörna. Jag tycker ändå vi lyckats väldigt bra trotts den relativt lilla ytan:)

Tänkte därför ge er mina bästa tips på att inreda smart på liten yta, hur man får till det mysigt & lekfullt utan att bli för rörigt. Även lite små tankar kring tjejernas nya rum bjuds det på i det här inlägget.

Som sagt att få in både nödvändigheter och lek på liten yta är inte alltid jätte lätt, det blir lite som att lägga ett pussel.

– Början med att rita gärna en skiss över rummet på ett papper, är rummet avlångt, fyrkantigt eller runt vart ligger dörrar samt fönster. Allt detta ska in.

– Tänk över vilka funktioner du vill ha i rummet. Hur gammalt är barnet och för hur länge inreder du? Det är frågor som är bra att ha med i beräkningen speciellt om man känner att man behöver välja på funktioner och kanske inte vill måla eller tapetsera om för ofta.

– Skissa & rita nu in det du önskar att få in i rummet på den ritningen du gjorde först och här kan man behöva göra några stycken för att verkligen få till det. Det är verkligen som att lägga pussel:)

– Håll ihop allt i en röd tråd! Detta är extra viktigt när ytan är mindre. Tänk på att hålla ihop färgerna, materialen och känslan i hela rummet, allt från tavlor, byråer, textiler, hyllor, lampor osv. Det ger ett lugnare intryck:)

– Smart förvaring! Även detta är en viktig punkt om rummet är litet. Jag har utnyttjat koffertarna som både bord och förvaring för leksaker. En stor fin korg i textil eller papp är utmärkt för alla miljoner mjukisdjur. I övrigt har vi leksaker i dom sista lådorna på garderoben, men även i leksaksköket:) Perfekt!

– Inred med leksaker. Perfekt att använda barnens lite finare leksaker i trä och sobra färger för att inreda med. Lekfullt och kul!

När vår utbyggnad är klar får ju tjejerna varsitt relativt stort rum med massor med mer plats. Jag tänker mig att inreda dessa lite olika för det faktum att T ändå börjar bli lite större och så att sommar faktiskt kan leka med varandra. Men dom funktionerna jag verkligen vill få in i bådas rum men på olika sätt är myshörnan. Så mysigt oavsett ålder och en perfekt extra sovplats:)

Färgerna kommer gå i grått, vitt, dovt rosa, ljut trä och min nya favorit gröna färg:)

Nu ska vi åka ner till Varberg med en kompis och hennes son för lek & mys ♡

Kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbysusan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons