Susan Törnqvist

Mina bästa uteplats tips

Hej på er godingar!

Hoppas ni njuter av det fina sommarvädret! Vi har verkligen maxat dom här dagarna, vilket resulterat i dålig uppdatering här inne men hoppas att ni förstår:) Gäller liksom att passa på när det är i Sverige vi bor:) haha

När det är fint väder passar man liksom gärna på spendera dagar och kvällar ute. Vi har lyxen att faktiskt ha tre stora altaner och en stor trädgård och med vår nya utbyggnad kommer en fjärde altan. Haha.. Men det är inte alltid helt lätt att inreda för många altaner eller att hitta en balans så man faktiskt utnyttjar alla. Så jag tänkte bjuda er på en bildbomb samt mina bästa tips för att få till härliga uteplatser.

Den här altanen är gigantisk men för att utnyttja detta har jag valt att dela upp den i tre olika rum så man kan maxa ytan och få ut lite olika funktioner på utrymmet precis som man hade gjort innomhus med öppen planlösning.

Första delen är vår stora matplats under pergolan . Ett urmysigt ställe att äta en god lunch i halvskugga eller avnjuta ett glad vin i kvällssolen. Så mysigt att sittande under men pergola och har ni platsen så bygg en:)

Efter matplatsen kommer del två som består av sol & relax i form av två solstolar och ett litet bord. Ett härligt ställe att spendera dagarna dom tillfällena då det inte passar med ett besök på stranden.

Intill våra härliga solstolar har vi en riktig barnhörna vilket gör det perfekt brevid solstolarna då man alltid är nära barnen:)

Här har vi en lekstuga, barnpool, en mysig uteplats under ett parasol och precis på gräset bredvid har vi en gungställning och sandlåda. Ett perfekt litet barn paradis då man inte alltid vill spendera dagarna på en lekplats för att barnen ska vara nöjda:)

En mysig vuxen hörna är ett måste, en hängmatta, dagbädd, solstol, linnedyna eller mysig fotölj spelar ingen roll men ett sälle där man kan avnjuta en kopp kaffe, läsa en bok eller avnjuta ett glas rosé. Perfekta platsen för egentid hemma:)

Vår altan framför huset är även vår entré men här samsas ändå tre olika rum trotts att den inte är lika stor som den andra. Här har vi vår grill, vilket är praktiskt då det är nära köket, vi har två härliga fotöljer där jag ofta lapar lite sol till morgon kaffet och så har vi en stor lounge grupp. Den ska iofs snart bytas ut till en i bambu men funktionen är nästan som vårt vardagsrum. Massor med textiler, en utomhus matta och ett ställe där det både blir lounge häng i solen eller en mysig familje frukost:)

Vår sista altan ligger bakom vårt garage, här har vi ett tak så här har vi valt att ha en matgrupp men samtidigt inreda med hyllor & gardiner för att få en härlig inne känsla fast vi sitter ute. Här sitter vi dagar då man ändå vill sittande ute men vädret kanalen inte riktigt tilllåter fullt ut. Jätte mysigt och samtidigt praktiskt att ha en altan under tak. Mitt matsalsrum helt enkelt:)

Så för att sammanfatta mina två bästa tips när man ska inreda ute för att få en mysig uteplats att trivas på:

Tänk i rum och dela upp altanen i olika rum trotts öppna ytor

– Maxa med textilier, bästa sättet att få till mysfaktor utomhus

Hoppas ni gillar detta inlägget:) Vill ni ha mer sånna här tips?

Let me know:)

Kramar på er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.