Susan Törnqvist

The best pizza

Hej på er ♡

Måste bara tipsa er om ännu ett recept:) Gillar ni det förresten? Att så lite mat tips?:) please let me know♡

Ni börjar säkert undra med alla dessa pizzor:) det är nämligen så att vi har en sådär pizza sten till vår grill så det blir precis så där krispig god botten som på pizzeria och mysigt, lätt och gott att grilla. Perfekt soliga dagar och kvällar.

Denna galet goda Grönkålspizza är ihop med löjromspizza min favorit! Underskatta inte grönkålen, den är magiskt god!


Pizzadeg:

25 gram jäst
2,5 dl vatten
6 dl vetemjöl, 6-7
1 nypa(or) salt

Topping:
250 gram grönkål
1 msk olivolja
1 st salt
1 burk crème fraiche
150 gram ost, riven
1/2 st rödlök
100 gram roquefortost eller valfri mögelost
4 st fikon, färska
1 st Citron, skalet & några droppar på
Salt & peppar

Pizzadeg:

– Sätt på grillen alternativt ugnen på 200 grader.

– Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten under omrörning. Tillsätt vetemjöl och en nypa salt och knåda degen ordentligt så att det bildas glutentrådar. Låt degen jäsa under en duk eller plastfilm i ca 1 timme i rumsvärme.

– Kavla ut degen till två runda pizzabottnar på ett mjölat bord. Kavla degen tunt, ca 3-5 millimeter och lägg dem på bakplåtspapper på ugnsplåtar.

Topping:

– Skölj grönkålen och skär bort stammen. Strimla bladen grovt och stek dem i olja så att de mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar.

– Bred ut crème fraiche över botten och strö över riven ost, den frästa grönkålen samt rödlöksklyftor. Smula över mögelost och grädda i ugn eller på grillen.

– Dekorera den färdiga pizza med fikon och rivet citronskal, lite salt & svartpeppar från kvarn.

Mums Mums Mums!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.